csütörtök, január 17, 2019
Home Hírek Csészealj formájú volt Noé bárkája az új lelet szerint

Csészealj formájú volt Noé bárkája az új lelet szerint

1343
4
Megosztás

noah_s_ark_preview_51791300A Közel-Keleten talált, 3700 éves, ékírásos agyagtábla részletesen leírja, hogy kerek formájú volt Noé hajója. Ahogyan sokan állították már, hogy Noé bárkája egy földönkívüli eszköz volt,. Most lehet hogy az állítás beigazolódik?

Egy Közel-Keleten talált és ősi babiloni nyelven írt agyagtábla szerint a bibliai Noé bárkája valójában egy hatalmas, kör alakú nádtutaj volt – írja a The Guardian című napilap internetes kiadása.

A mintegy 3700 éves leletre a Közel-Keleten bukkant rá a brit Leonard Simmons, amikor 1945 és 1948 között a brit királyi légierőben teljesített szolgálatot. A történelemért rajongó férfi rengeteg kerámiával, agyagtáblával és pecséttel megpakolva érkezett haza, és rendkívül elkeseredett, amikor a szakemberek értéktelennek minősítették a kincseit. A bibliai Noé bárkájának történetét őrző agyagtábla később Simmons fiához került, aki a British Museum egyik szakértőjét, Irving Finkelt kérte fel a hatvan sorból álló ékírásos szöveg megfejtésére.

A londoni múzeum ókori babiloni kiállításának kurátora szinte leesett a székéről, mikor Douglas Simmons a múzeum egyik nyílt napján letette elé az értékes leletet. Finkel szerint már több tucat olyan antik táblát találtak, amelyek a pusztító özönvíz történetét mesélik el, de ez az első olyan lelet, amely a bárka alakját is pontosan leírja.

Noah

“Minden eddigi ábrázolás abból a feltételezésből indult ki, hogy a bárka egy óceánjáró hajó volt, a hullámok kivédésére alkalmas csúcsos orral és farral” – magyarázta a szakértő. “Ám a bárkának valójában sehova sem kellett mennie, csupán a felszínen lebegnie, és a leleten szereplő utasítások egy olyan tutajra vonatkoznak, amelyet jól ismertek akkortájt. És néha még mai is használják Iránban és Irakban, ez egyfajta vízhatlan ponyvával borított kerek gyékénycsónak, amelyről pontosan tudták, miként lehet vele állatokat szállítani keresztül a folyókon, vagy áradások idején” – tette hozzá.

Finkel kutatása egy olyan mezopotámiai mítoszra világít rá, amely a Teremtés könyvében szereplő Noé történetének lett később az alapja. Az ősi mondában Atram-Haszisz sumér uralkodót egy kör alakú bárka megépítésére szólítja fel Isten. Az agyagtáblán olvasható az utasítás a szurok segítségével vízhatlanná tett fonott pálmarost használatára, mielőtt kialakítanák az emberek és a vadállatok számára a kabinokat. Drámai befejezésként pedig a hajóácsnak kívülről kellett bezárnia a bárka ajtaját. Finkel szerint a zsidók valószínűleg a babiloni fogság időszakában ismerték meg a Gilgames eposzba olvasztott mezopotámiai özönvíz mítoszt, majd hazatérve, belevették azt az Ótestamentumba.

A Noé családján és a velük tartó állatseregen kívül mindenkit elpusztító özönvíz története évszázadok óta foglalkoztatja az emberek fantáziáját. Számtalan expedíció indult például a törökországi Ararát-hegyhez, ahol a bárka állítólag megfeneklett. Ám erre a mai napig nem találtak tudományos bizonyítékot.

jbárka-e1387182195386

A különleges bárka mérete hat angol emeletes busz méretének felelt meg.

A most előkerült adatok alapján, már tervezik, hogy rekonstruálják Noé bárkáját, ami sokakat repülő csészealjra emlékeztet, ám a régi Perzsa területén még ma is ismerik ezt a fajta vízi járművet, amivel az állatokat szállítják a vízen.

Kapcsolódó videó:

hirado.hu / hir.ma / paranormal.hu

Megosztás
Previous articleApollo 20
Next articleTudat, valóság, igazság

4 COMMENTS

  1. wolfi erősen valószínűtlen, hogy Noé bárkája abban a formában létezett volna ahogy elképzelted. Egy egyszerű fa hajóra nem fért volna fel a világ összes állatából kettő. Sokkal valószínűbb, hogy az egész hajó egy génbank volt így már van benne logika, hogy hogy lehetett a hajón minden állatból kettő. Ezek után meg már az is valószínű, hogy nem földi technikával épített hajó volt, szóval lehetett űrhajó is. Erősen valószínűtlen, hogy az ararát hegyén lévő hajó roncs Noé bárkája lett volna.

  2. Igen, én is láttam olyan előadást, amelyben az általad leírt teóriát szajkózza valaki! (Nem nevezném meg azt az előadót, amúgy vannak neki jó meglátásai és ismeretei, de sokszor bizony nagyon csúnyán téved! Ezt csak zárójelben megjegyezném!) De azt ne feledjük, hogy ez esemény nem egy szokványos hajós megmenekülésről szólt! Az Isten utasításai szerint történt az esemény! És erről a Biblia kitér arra is, hogy az állatokat is Isten irányította oda, kibékítette őket, és valamilyen ráhatással “hipnotizálta” őket, az életfolyamataik is ezáltal megváltoztak (talán lelassultak vagy megálltak)! Ezért nem lepte el őket a szar sem az út során! Amire abban a bizonyos előadásban hivatkozik az illető! Ezért sikerült Noénak végrehajtani az isteni küldetését! Én így gondolom!