Home Paranormális jelenségek Démonokat okoltak egyes betegségekért Asszíriában

Démonokat okoltak egyes betegségekért Asszíriában

0

Korábban olyan agyagtáblát találtak, amelyen egy ismeretlen ősi démon volt látható. Az agyagtáblát a Berlinben található Vorderasiatisches Múzeumban tekinthető meg. A lelet körülbelül 2700 évesre tehető és eredetileg egy ördögűző családi könyvtárában találtak rá, aki Assurban élt egykor. Assur a mai Irak északi részén található.

Troels Pank Arboll, a Koppenhágai Egyetem egyik történésze nemrégiben vizsgálta a táblát és felfedezett rajta valamit, amit éveken át nem vett észre.

Közelebbről is megvizsgálta a démoni rajzot, amely szarvakkal, farokkal és villás nyelvvel lett ábrázolva.

Kiderült, hogy a démoni alak Bennu – aki egész pontosan olyan betegségért volt felelős, amelynek tünetei akaratlan, rángatózó izommozgások, azaz epilepszia. A táblán szöveg is látható, amely beszámol arról, milyen gyógyszerekkel lehet kezelni a betegséget.

A szöveg ugyan ismert volt a kutatók körben, de magára a rajzra Arboll lett figyelmes és ebből következtetett arra, mi volt a démon szerepe. A hasonló rajzokon általában egy alak szerepel, amely valamilyen rituálét végez, hogy elűzzön egy betegséget. Ez a rajz azonban éppen azárt különleges, mert magát a betegség okozóját ábrázolja, ahogyan azt régen az asszírok hitték.

Live Science | paranormal.hu