Home Hírek DNS tesztekkel igazolnák, hogy létezik-e a loch nessi szörny

DNS tesztekkel igazolnák, hogy létezik-e a loch nessi szörny

516
0

Tudósok arra próbálnak rájönni, hogy milyen fajta élőlények élhetnek a híres Loch Nessi tóban. A tanulmány, melyet egy új zélandi professzor, Neil Gemell vezet, DNS tesztekkel fogja megvizsgálni, hogy van-e bármilyen alapja a szörny létezésének.

“Nem tartom valószínűnek, hogy szörny van a tóban, de ezt a lehetőséget is meg akarom vizsgálni” – mondta. “Amire számítok, az annak a bizonyítása, mennyire sokszínű az élet a tóban.”

Az elemzéshez két héten belül fognak vízmintát gyűjteni.

“Afelől semmi kétség, hogy fogunk új dolgot találni ami nagyon izgalmas.” – mondta a professzor.

“Habár a tanulmány fő irányvonala bizonyítékok találása a szörny létezésére, ugyanakkor óriási mennyiségű információt fogunk kapni arról, milyen élőlények élnek a tóban.”

Gemmell szerint ha létezik a szörny, akkor kell, hogy hagyjon maga után pikkelyeket, szövethámot vagy ürüléket a vízben.

“Begyűjtjük a DNS mintát, aztán egy óriási adatbázisban összehasonlítjuk a mintákat, hogy megegyezik-e a többi ismert fajjal.” – mondta Gemmell.

“This DNA can be captured, sequenced and then used to identify that creature by comparing the sequence obtained to large databases of known genetic sequences from hundreds of thousands of different organisms,” said Gemmell.

The Guardian | paranormal.hu