Home Cikkek A BBC dokumentumfilmet készített a rejtélyes Hoja erdőről

A BBC dokumentumfilmet készített a rejtélyes Hoja erdőről

3

BosqueTenebrosoFondo3Erdély egyik legérdekesebb misztériumba burkolt területe a bácsi (Baciu) vagy másnéven Hoja erdő, Kolozsvár mellett. Kolozsvár észak-nyugati részében, öt kilométerre a várostól található a hírhedt bácsi erdő. Az erdő kinézetre semmivel sem külöbözik egy hagyományos erdőtől. Ettől függetlenül, az utóbbi három évtizedben, de leginkább ?89 után, a sajtó számos szokatlan jelenségre bukkant: említettek ufókat, óriási vörös békákat, fekete kriptákat, amelyek éjnek idején megnyílnak, valamint emberek eltűnését.

A Baciu- erdő különös jelenségei felkeltették a tudós emberek érdeklődését is. Mihelyt nyílvánosságra hoztak egy fényképet, melyen egy UFO szeli át a bácsi erdőt(1968, augusztus 18), egy sor analízist és megfigyelést mutattak be Európa és az Egyesült Államok kutatási intézeteiben.

A Bács-Hója erdőhöz kapcsolódó misztikus történetek kiindulópontja a domboldal, az úgynevezett ufó-leszállópálya. 1940-ben Sift Sándor biológus édesapjával látott itt egy ufót, 1968-ban pedig lencsevégre is kapták az első itt leszálló földönkívülit – mondta a Adrian Patrut egyetemi tanár, a Román Parapszichológiai Társaság elnöke. Sokan speciális energiákat is érezni vélnek, rengeteg kiránduló panaszkodott rosszullétre, fejfájásra. A tudósok szerint a Bács-Hója erdő úgynevezett szeizmikus zóna. Az erős elektromágneses tevékenység pedig okozhat akár rosszulléteket, víziókat vagy éppen fotókon, filmen megjelenő furcsa fényes formákat is.

siluete-Padurea-Baciu

Most azonban nem értik a községbeliek, a BBC miért a Kisbács melletti Hója-erdőt tartja a világ egyik legfélelmetesebb helyének. A bácsi toroknak nevezett hely állítólag más világokba vezető kapu.

A BBC nemrég közzétett összeállítása szerint a Föld egyik legrémisztőbb helye a Kolozsvár melletti Hója-erdő. A megközelítőleg 295 hektáros terület több mint félévszázada van a nem kívánt figyelem középpontjában. A helyiek azt állítják, hogy az erdő, amelynek egy kör alakú tisztás van a közepén, egy kapu, és azok, akik átmennek rajta, lehet, hogy soha nem térnek már vissza.

padurea-baciu5

A túlélők elbeszélése szerint erős hányingert és szorongást éreztek, amíg ott voltak. A beszámolók arról szóltak, hogy a magas fák összecsavarodtak, csomózódtak ? írja a világ legkísértetiesebb erdőit listázó ajánlójában a BBC. A név nélküli helyiek, akik állítólag ezt nyilatkozták a brit újságíróknak, azóta alighanem maguk is földönkívüli áldozattá váltak, ugyanis sehol nem találni őket.

Az erdőhöz közeli ? Kolozsvártól 8 kilométerre fekvő ? Kisbács község lakói maguk is leginkább a sajtóból értesülnek időről időre arról, hogy a ?bácsi torokban?, ahogy ők nevezik a Hója-erdő híressé vált részét, alkalmanként ufók landolnak. Tudják, hogy szorongással, légszomjjal kellene küzdeniük, ennek ellenére nem tudnak megijedni az intenzív paranormális jelenségek körzetében.

Padurea_Hoia-Baciu

Egy helybéli férfi elmondta, találkozott már azzal a szóbeszéddel, hogy Bács környékén leereszkedett, majd felemelkedett valami fényes dolog. Ezt azonban nem községben lakó ember állította, közülük szemtanúként ilyet még soha senki nem mondott neki. A községben lakó egyik asszony pedig azt mondta, ő nem bánná, ha elvinnék az ufók, mert lehet, hogy a Földön kívül jobbak a fizetések, amúgy pedig szívesen főzne nekik valami finomat.

foto1 1 7336_10299_9

A BBC hírportáljának utazási szerkesztői a Hója mellett a japán Aokigahara-erdőt, a németországi Fekete-erdőt, az angliai Wychwood-erdőt és a mexikói Isla de las Munecas nevű erdőt választották a legfélelmetesebbnek.

Kisbács alpolgármestere, Deák Ferenc szerint nincs a Hója-erdőben semmi félelmetes, gyakran jár a bácsi torokban, és szép nőkön kívül soha nem találkozott ott semmivel, illetve néhány turistával, akik az ufós helyet keresték. Erre azonban nem alapozhatunk teljességgel, hiszen nem bizonyítja azt, hogy az erdőben ne lennének jelen különös anomáliák.

hirado.hu / spiritiszta.hu / paranormal.hu

3 COMMENTS

  1. “Erős elektromágneses zóna.” Nah ezen már rémlik valami 🙂
    ” A községben lakó egyik asszony pedig azt mondta, ő nem bánná, ha elvinnék az ufók, mert lehet, hogy a Földön kívül jobbak a fizetések, amúgy pedig szívesen főzne nekik valami finomat.” Nah ezen nevettem 😀