Home Cikkek Donald Rumsfeld is gyíkember lenne?

Donald Rumsfeld is gyíkember lenne?

1

ReptilianCheneyMeglepő leírást olvashattak néhány napig a szabad szerkesztésű Wikipedián, amely nem kevesebbet állított, mint Donald Rumsfeld korábbi amerikai védelmi miniszter egy alakváltó földönkívüli hüllő.

A Wikipedia üzemeltetői pénteken megtiltották, hogy az amerikai képviselőház gépeiről szerkesszék az online enciklopédiát. A napokban a törvényhozáshoz köthető IP-címekről több bejegyzést erősen kifogásolható tartalommal egészítettek ki.

A változtatások egy részével politikusokat vagy cégeket akartak lejáratni a szabadon szerkeszthető enciklopédia oldalain. Egyes átírások azonban teljesen meglepőek.

Donald Rumsfeld korábbi védelmi miniszter Wikipedia-oldalára például azt írták, hogy a politikus “egy földönkívüli hüllő, aki csecsemőket eszik”.

A furcsaság ebben az, hogy ezt az állítást korményzati befolyás alatt álló képviselőház gépeiről küldték. Az időzítés ügyes, hiszen az összesküvés hívők körében széles körben elterjedt nézet szerint, világunkat a kormányzatok legfelsőbb szintjébe beépülő, gyermekek feláldozásásval járó sátánista szertartásokon is résztvevő alakváltó reptiliánok iránytják. Egyenlőre nem derült ki, hogy ezzel a kis csínnyel az összeesküvés elméleteket kívánták nevetségessé tenni, vagy Rumsfeldet akarták befeketíteni a reptilián befolyásban hívők előtt.

A Wikipedia szerint két-három ember felelős a változtatásokért, de a biztonság kedvéért tíz napig az amerikai kongresszus egyik gépéről sem lesz majd anonim módon szerkeszthető az enciklopédia.

Korábban több hasonló esetre derült fény. 2006-ban szintén az amerikai kongresszus munkatársai írogatták át a képviselők szócikkeit, de az utóbbi egy-két évben brit honatyákról is kiderült, hogy a róluk szóló Wikipedia-szócikkek pozitívabb hangvételűvé tételével bízták meg asszisztenseiket.

 

HVG