Home Beszámolók Dunavarsány az egyik csomópont

  Dunavarsány az egyik csomópont

  12

  Dunavarsány egy teljesen átlagosnak tűnő kisváros Budapest agglomerációjában, ahol látszólag semmi különös nem történik, vagy legalábbis ugyanannyira nem különös mint bárhol máshol. Dunavarsány lakosai köztük értve engem is azonban kicsit másképp látják ezt.

  Alapvetően több megmagyarázhatatlan illetve, a szkeptikusok által, mindenre ráfogható de ha logikusan nézzük mégsem olyan könnyen magyarázható esemény történik ebben a “csendes” kisvárosban. Az egyik legszembetűnőbb, sokkal inkább fülbetűnőbb az egyfajta a sci-fi filmekbe illő, felszállás vagy legalábbis valamiféle gyorsan elinduló tárgy hangja, az érdekessége ennek a hangnak, hogy az általam ismert gépek, járművek, időjárási események egyikének sem hasonlítható a hangja ehhez, ez a különös hang van amikor naponta többször hallható, érdekessége a legjobban az, hogy a város minden pontján hallják az emberek, tehát nem az én szomszédom porszívójának a hangja lesz.

  A másik érdekesség, hogy a várost egy felhős és vagy ködös időben egészen jól látható burok veszi körül, akárcsak Stephen King a Búra Alatt című könyvében itt is egyfajta védőburok van jelen, a jelenség ködös időben és felhős időben gyönyörűen látszik. A várost ezen kívűl folyamatos megfigyelés alatt tartják,  ahogy én szoktam viccelődve mondani, “Nagy Légiparádé van” helikopterek, repülőgépek, van hogy egész nap ötször hatszor szállnak és kőröznek 15-20 perceket a fejünk felett, pedig a közelben nem nagyon van reptér. A város fölött egyébként gyakran lehet különös fényeket észlelni az éjszakai égbolton, de nappal is tűnnek fel szivar alakú az égen lassan úszó, hangtalan fém színű ufók. Ezért én úgy gondolom, hogy ez a környék illetve ez a kisváros egyfajta csomópont lehet, a kozmikus térképen.

  Egy hatalmas katonai gép száll rendkívűl alacsonyan több mint félórán keresztül kis körökben a város felett.

  12 COMMENTS

  1. Tisztelt Cikk Író!

   Én Dunaharasztin élek, és az általad ?valamiféle gyorsan elinduló tárgy hangja?-t úgy gondolom és is tapasztalni vélem. Bár mostanság nem érzékelem, de Télen ezt a hangot igencsak sűrűn hallottam; föképp felhős időben. Egy 1-2 mp-es mély, fokozatosan erősödő ?búgó? hang ez, mely D-DK-i irányból érkezik. Esetenként hajnali órákban is feltűnik ez a jelenség.
   Továbbá a légi aktivitás fokozódására én is felfigyeltem, de ezt eddig a saját paranoiámnak tudtam be, de ezek szerint nem csak én vagyok ilyen 🙂
   A ?rendőrségi? MI 2-es típusú helikopterek szinte folyamatosan köröznek össze-vissza; mint ha keresnének valamit. Néha hajnali 1-2 órakor is tapasztalom a hangjukat és látni is őket. De egy pár hete nagyon csodálkoztam azon, hogy kötelékbe repült 2 db előbb említett MI-2es és még két másik helikopter, melyek típusát nem ismerem.

  2. Helló én gyáli lakos vagyok nem messze ugye varsánytól, megjegyezném hogy a rendőrség MD 500 E tipusú gépeket használ és a felvételen is az látható. A MI2 inkább honvédségi gép kiképzés alatt sokat láttam őket.
   Ami a megnőtt aktivitást magyarázhatja az szerintem ugyan az amit itt Gyálon is tapasztalhatunk. A gyáli polgárőrség között jópár ismerősöm van akik felhomályosítottak, hogy a fokozott helikopter forgalom fénykép készítési akciót takar az engedély nélküli építkezésekre továbbá az utak járhatóságának ellenörzésére.

  3. Hozzáteszem a rendőrség a mai napig is üzemben tart 3 darab MI2 gépet de csak különleges bevetésekre, mivel fenntartása jóval drágább mint A MD 500 E.
   De van még belőle az OMSZ-nek is 12-15db ha jól tudom…

  4. Kigabe nem is te lettél volna ha nem kötsz bele abba amit írok 🙂 A MI2 összes adata fent megtalálható az MH honlapján akár a MD500-nak. Én kútfőböl dolgozom mikor azt írom hogy az OMSZ-nek 12-15 darab MI2 van a tulajdonában ez az egyik kedvenc gépem 🙂 bár sok van és azokat könnyebben megjegyzi az ember 🙂 de hogy számszerűsitsünk azonnal rá google-zok és be is linkelem neked ha a szavahihetőségemben ennyire kételkedsz.http://sarmasi-zoli.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=444512 Sajnos csak 13 gépük volt amit eladásra bocsátottak nem vagyok napra kész helikopterből de nekem a szám stimmel 😀 A google a barátod ha nem akarod az MH honlapját behatóbban tanulmányozni.

  5. Kedves szkeptikus és beavatott olvasók! Dunavarsány különleges, misztikus hely. Azt gondolom, hogy Atlantisz is lehet a város alatt. Olyan energiák áramlanak a kisvárosban, mint Egyiptomban a fáraók idején, vagy Izraelben Jézus idejében. Elgondolkodtató. Mi lehet a városban? Még pár hónap, talán egy év, mikor mindenki láthatja, hogy miért különleges ez a város. Persze félő, hogy akkor már nem lehet szabadon a városba “beutazni”…