Home A múlt rejtélyei Egy 64 éves rejtély oldódott meg

Egy 64 éves rejtély oldódott meg

0

Egy Facebookos poszt segített megoldani a rejtélyt, hogy mi történt a francia sielővel, Henri Le Mane-vel.2005-ben a hatóságok emberi maradványokat és sífelszerelést fedeztek fel 3000 méter magasan a Cime Bianche csúcson a Valtournenche völgyben, amely az olasz Aosta tartományban található meg, közel a svájci határhoz. A maradványok nagyjából 50 évesek lehettek.

Az azonosítatlan férfi meglehetősen gazdagnak tűnt, ami a csúcskategóriás felszerelését illeti. A hatóság azt állapította meg, hogyegy körülbelül 30 éves, 1.75m magas férfi lehetett.

Szemüveg, óra és egy darab felső is előkerült, amelybe bele voltak varrva nevének kezdőbetűi. Mivel a hatóság nem tudta meghatározni a férfi kilétét, úgy döntttek, hogy az ügyet nyilvánossá teszik a Facebookon. Hihetetlen, de valaki válaszolt.

Egy francia nő, bizonyos Emma Nassem hallotta a történetet a rádióban és állítása szerint a férfi a nagybácsija volt, Henri Le masne. A férfi 1954-ben tűnt el síelés közben Matterhorn közelében.

Masne 94 éves öccse, Roger Le Masne szintén nyilatkozott és megerősítette az állítást. A DNS teszt megállapította, hogy a maradványok valóban Henri Le Masne-vel családi kapcsolatban állnak.

“Köszönhetően a hír hallatának és a turini rendőrség DNS elemzésének, mostmár tudjuk, hogy a maradványok Henri Le Masne-hez tartoznak, akik 1954-ben tűnt el a Matterhorn hegyen.” – írják a nyomozók a Facebookon.

The Guardian | paranormal.hu