Home Kriptozoológia Egy amatőr nyomozó szerint bizonyítékot talált a bigfoot létezésére

Egy amatőr nyomozó szerint bizonyítékot talált a bigfoot létezésére

0

Évszázadok óta keringenek történetek egy bigfoot-szerű lényről a Cannock Chase területén és környékén.

Az angliai Staffordshire vidéki részén található Cannock Chase némi hírnevet szerzett arról, hogy mindenféle furcsa és különös dolgoknak ad otthont, a látogatók az UFO-król és paranormális jelenségektől kezdve a fák között kószáló furcsa lények észleléséig mindenféléről beszámoltak már.

Köztük – a 19. századig visszanyúlóan – egy bigfoot-szerű fenevadról szóló történet is ismert.

Egy helyi nyomozó – Lee Brickley – küldetésének tekintette, hogy a rejtély végére járjon, és most úgy véli, meggyőző bizonyítékot talált egy nagy, kétlábú lényre a környéken.

“Kaptam egy névtelen e-mailt egy férfitól, aki azt mondta, hogy távirányítású repülőgéppel repült Cannock Chase-nél a Gentleshaw Common nevű terület felett felett, és valami szokatlan dolgot látott.” – nyilatkozta a Daily Starnak.

“A helyszín leírása alapján azonnal odamentem, és megtaláltam a lábnyomot. Megdöbbentem. Soha életemben nem láttam még ekkora lábnyomot, és nyilvánvalóan nem öntőformával vagy öntvényből készült. Rájöttem, hogy a Cannock Chase-i bigfoot több mint mítosz.”

Brickley a nyomozásai során karmolásnyomokat is talált egy fán, egy döglött szarvas közelében, amelyet szerinte valamilyen húsevő állat ölt meg. Legalább egy alkalommal látott olyasmit is, ami szerinte maga a lény volt.

“Határozottan inkább mozgott úgy, mint egy állat, mint egy ember, és simán két méter magas volt. Megpróbáltam utána futni, de túl gyors volt, és eltűnt egy sűrű fák között.” – mondta.

Hogy mennyire tekinthejük ezeket a nyomokat végleges bizonyítéknak, azt még nem tudni.

Fotó: Steve Bexter / Pexels