Home A múlt rejtélyei Egy BBC dokumentumfilm azt bizonyítja, hogy Jézus egy Issa nevű buddhista pap...

Egy BBC dokumentumfilm azt bizonyítja, hogy Jézus egy Issa nevű buddhista pap volt?

997
2
Megosztás

Jézus életének állomása, és az egyház története talán merőben máshogy volt, mint ahogyan ma ismerjük?

Jézus élete csupa rejtély, és nem túlzunk, ha az mondjuk, hogy Jézus az egyik legtitokzatosabb, legvitatottabb személyiség a világtörténelemben.

Életéről elég sok információ áll rendelkezésre, de a 13 éves kora és a 29 éves kora közötti időszakról még a Biblia sem tesz szinte semmi említést.

Egy BBC dokumentumfilm azt állítja, hogy erre megvan a magyarázat, és egy sötét titkot rejt. Jézus ugyanis egy buddhista szerzetes volt, akit végül nem is feszítettek keresztre.

Az egész történet egy orosz doktor beszámolóján és kutatásain alapul, akit Nicolas Notovitchnak hívtak, és rengeteget járt Tibetben, valamint Afganisztában a 19. században.

Tibetben sok időt töltött el egy kolostorban, ahol megismerkedett egy Hemis nevű szerzetessel.

Ő mesélt neki egy olyan dokumentumról, mely Jézusról írt, akit a helyiek valójában Issa-ként emlegettek és hívtak, ami Isten fiát jelentette.

Érdekes módon Issa története egy az egyben megegyezett a Bibliában leírtakkal. Szegény családba született bele valahol Izraelben az első században.

A helyiek i s ismerték és egy hihetetlenül erős szellemiségű vallási vezetőként írták le. Sokan úgy gondolják, hogy Jézus a Bibliában elveszettnek hitt hiányzó éveit 13 éves korától 29 éves koráig itt tölthette Tibetben, mint buddhista tanításokat tévő szerzetes.

Ráadásul a kolostorokban talált ősi iratok és leírások mind egybevágnak a Bibliában leírt, pontosabban nem leírt hiányzó évekkel. Mintha csak megtalálta volna a kirakós hiány darabját, ami tökéletesen beleillett a nagy egészbe.

Amikor a Szent Ember meghalt, sok szerzetes úgy jósolta, hogy hamarosan jönni fog valaki, akiben Buddha szelleme lesz benne. Egy gyermek, egy 13 éves gyermek, aki tiszta lelkű és bölcs lesz.

Őt hitték a dalai láma reinkarnációjának. Amikor elérte a kort, elhozták a szüleitől, hogy Tibetben lelje meg asaját útát, és mutassa meg másoknak is a megfelelő utat.

Ezért sokan hiszik, és a BBC dokumentumfilm is ezt bizonyítja, hogy Jézus buddhista szerzetesként tevékenykedett abban az időszakban, amiről semmit vagy alig ír a Biblia.

Jézusnak később számos nagy tanítása volt Rajagrita és Jagganath városaiban, és Benarseben, azonban végül száműzették, ezért a Himalája rejtett hegyei között épült kolostorok vidékére menekült.

Jézus végül Sindh-ben telepedett le, ahol szellemi csendességbe vonult el egy időre. Az szinte bizonyos, hogy a kereszthalála valójában egy átverés volt, hogy ezzel alakítson egy ú vallást, és erősítse meg majdan az egyházat, beteljesítve egy hamis messiás történetet.

Valójában elmenekült, Afganisztánban maradt, melyet több zsidó levél és feljegyzés is “megörökít”. Többen emlékeznek ezekben a levelekben Jézusra, aki több évet is eltöltött a Kasmír-völgyben, mígnem 80 éves korában el nem hunyt.

Rengeteget utazott, és sok időt töltött Indiában, így a Tibeti vidékeken összesen 61 évet élt. Rejtélyes módon még írja is van az egyik helyi kis faluban, ahová a helyiek szerint Isten fia van temetve.

Sokan nem tudják, mit higgyenek erről az egészről, és hogy Jézus valójában Indiában járhatott-e. Egyes történelmi nyomok viszont bizonyítékként szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy ebben az elméletben lehetett valami.

Talán az egyház nem véletlen hagyta ki a Bibliából a hiányzó éveket, és talán soha nem is volt egyetlen apokrif irat sem, mely a fiatal évet taglalta volna, nem véletlenül.

Hiszen az egyház által hirdetett áldozattal teli messiás történet így kerek.

 

Avilagtitkai

2 COMMENTS

  1. A másik dolog. Képzeljetek el 12 egyformán beavatott embert, akik közül egy nem bírt a seggén maradni és beavatottként kiment a majmok közé megpróbálni szót érteni velük. Ma egy kereszten feszül és milliók imádják, ami ÉLES ELLENTÉTBEN ÁLL az eredeti szándékával, ám a majmok majmok maradnak akkor is, ha a tanításai teljesen másról szóltak. Ismerjétek meg a világ első vallásos celebjét, mert ma az RTK Klub hívná be a reggeli beszélgetős műsorába, ahol ki is röhögnék. Ezért volt kénytelen BIZONYÍTANI tudását, amit CSODÁNAK neveznek. A holografikus platformon a bort vízzé változtatni nem akkora dolog, ha az ember tudja a hogyant.

    A hibát ott követte el, hogy hagyta magát megkoronázni Gilgames koronájával, azaz EGYSZERRE volt krisztussá felkent szakrális személy és a világi hatalom képviselője. Amúgy nem halt meg, bejárta az akkor ismert világot, járt Tibetben (innen lett buddhista pap) is, Júdeába Ordoszból, a Hun Birodalom fővárosából érkezett, az állítólagos keresztre feszítése után pedig Kasmírba ment, ahol KRIS…nának ismerték.

    Komolyan nem értem, a mai emberek hogy képesek elhinni ennyi baromságot, bár ha csecsemőkorotokban ezt dumálták nektek be, tényleg kell hozzá mersz, hogy ezen a hiten valaki állítgasson. Mindezt úgy, hogy nem is titok, hogy Bibliát átírták és a legfontosabb tanítását, a reinkarnációt simán kivették belőle. Ezért féltek a haláltól, ami meghatározza a többi félelmeiteket… amiért képesek láthatatlanul irányítani benneteket.

    Uff, beszéltem.