Home Megmagyarázhatatlan Egy brit mérnök szerint ez történhetett az MH370 járattal

Egy brit mérnök szerint ez történhetett az MH370 járattal

0

Egy brit mérnök úgy véli, hogy pontosan meghatározta az eltűnt utasszállító pontos tartózkodási helyét.

Az, hogy pontosan mi történt a Malaysia Airlines 370-es járatával, miután 2014. március 8-án felszállt a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtérről, még mindig a repüléstörténet egyik legmaradandóbb rejtélye.

Az évek során számos elmélet született, azonban egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a gépet nem baleset érte, hanem a pilóta ismeretlen okokból szándékosan a vesztébe repítette.

A roncsok felkutatása azonban szinte lehetetlennek bizonyult, mivel a több éven át tartó kiterjedt keresési erőfeszítések során nem sikerült megtalálni a gép hollétét.

Most azonban Richard Godfrey brit repülőmérnök úgy véli, hogy az MH370 végső nyughelyét az Indiai-óceánnak az ausztráliai Perth-től 2000 km-re nyugatra fekvő részén sikerült meghatározni.

A mérnök a megtaláláshoz több különböző forrásból származó adathalmazt kombinált.

“Korábban senkinek sem jutott eszébe, hogy kombinálja az Inmarsat műholdas adatokat, a Boeing teljesítményadatait, az oceanográfiai úszó roncsok sodródási adatait, a WSPR-hálózat adatait” – mondta.

“Reméljük, hogy képesek leszünk lezárást adni a hozzátartozóknak, és válaszokat adni a repülő közönségnek és a légiközlekedési iparágnak arra vonatkozóan, hogy pontosan mi történt az MH370-es járattal, és hogyan előzzük meg ezt a jövőben”.”

Godfrey eredményei azt mutatják, hogy a roncs akár 4000 láb mélyen fekszik, egy 40 tengeri mérföldre kiterjedő területen, ami jóval kisebb sugarú kör, mint amit bármely korábbi kutatás lefedett.

“A roncs lehet egy szikla mögött vagy egy kanyonban az óceán fenekén” – mondta. “És talán három-négy átjárásra van szükség, mielőtt elkezdenénk megtalálni a dolgokat.”

A tényleges keresés azonban kihívásnak bizonyul.

“Az új kutatás finanszírozása lesz a kérdés” – mondta.

A mérnök szerint elképzelhető, hogy csak hónapok múlva indulhat meg a keresés, mert sokáig tart az eszközök összegyűjtése.

Érdekes lesz látni, hogy mit fedeznek majd fel ezen a helyen, ha egyáltalán találnak valamit, amikor a keresés végre elkezdődik.

Ki tudja, talán tényleg sikerül egyszer és mindenkorra lezárni az MH370 rejtélyét.