Home Összeesküvés elméletek Egy drónszakértő szerint UFO jelenség vagy összeesküvés áll a gatwicki drónok hátterében

Egy drónszakértő szerint UFO jelenség vagy összeesküvés áll a gatwicki drónok hátterében

0

Egy drónszakértő szerint a Gatwick repülőtéren történt incidens mögött akár UFO aktivitás is állhat, vagy összeesküvés elméletről van szó, melynek célja, hogy egyszer s mindenkorra felszámolják a drónokat.

A Drone User magazin szakértője, Steve Timewell a brit TalkRadioban adott interjújában arról számolt be, hogy a Gatwick repülőtéren történt incidenst UFO aktivitásnak is lehet tekinteni, amíg nem kerülnek elő meggyőző képek arról, hogy drónok repültek a repülőtér felett.

Ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy ez egy megrendezett incidens volt ahhoz, hogy okot adjon a drónok teljes betiltására.

Steve Timewell szerint kétfajta drónfelhasználó van: az egyik tisztában van azzal, mire akarja használni a drónt és felelősségteljesen teszi azt. A másik felhasználó vásárol egy olcsó drónt és ott engedi a magasba, amerre éppen viszi az út. Akármelyik felhasználóról is legyen szó, a szakértő nem hiszi, hogy bárki is olyan ostoba legyen, hogy egy repülőtér felett használjon drónokat.

Ha mégis az utóbbi eset állna fenn, akkor ebből az következik, hogy itt vagy a repülőtér működését akarták akadályozni, vagy pedig a drónokat akarják rossz hírnévvel megbélyegezni.

A Gatwick Repülőteret hosszú órákra lezárták a napokban, mert a hatóságok szerint drónok veszélyeztették a repülőgépek közlekedését és a kifutópálya használatát. Ennek következtében utasok ezrei rekedtek a repülőtéren abban reménykedve, hogy mihamarabb folytathassák útjaikat.

Theresa May miniszter szerint a drónhasználók viselkedése felelőtlen és teljes mértékben elfogadhatatlan. Kifejezte együttérzését is azok felé, akik Karácsony táján nem tudtak emiatt utazni.

Azt is megemlítette, hogy törvényi rendelkezéseket hoztak létre a drónhasználattal kapcsolatban. Ez a tevékenység törvényellenes és akit rajtakapnak azon, hogy a légiközlekedést veszélyezteti, öt év börtönnel számolhat. Gondolkodnak továbbá a rendőrségi erők bevonásán is, hogy megelőzzék az ilyen eseteket.

A Sussex-i Rendőrség körülbelül ötven bejelentést kapott dróntevékenységről a repülőtér környékén az elmúlt napokban. Ezeket az eseteket a rendőrség jelenleg is vizsgálja és a hadsereg segítsége is rendelkezésre áll. Ugyanakkor a rendőrség szerint a drón egy professzionális szerkezet lehetett mivel 24 órán keresztül üzemképes volt.

Express | paranormal.hu