Home A múlt rejtélyei Egy elsüllyedt világ Szicília közelében

Egy elsüllyedt világ Szicília közelében

0

Szicília partjainak közelében olyan emberalkotta építményeket találtak 2015 júliusában, melyek legalább annyira titokzatosnak tűntek, mint a Stonehenge.

A lelet egy 12 méter hosszú monolit volt, mely egykor egy Pantelleria Vecchia Bank nevű szigeten állt. A lelethez búvárok merültek le miközben dokumentálták azt. Ekkor felfedezték azt is, hogy ketté van törve. Korát 10000 évesre becsülik, amely valaha egy ókori civilizációhoz tartozott. A területet azonban elöntötte a tenger, így elsüllyedt.

A szoborban három lyuk található, az egyik pontosan a közepén megy át. Ez a felfedezés segíthet jobban megérteni a korai meditterán kultúrát és a mezolitikumi népek technológiai fejlettségét. A tudósok a monolitot körbevevő tengerről és annak fenekéről azóta már 3D-s képeket is készítettek, hogy segítse a feltárást. Megállapították, hogy a monolitot egyetlen tömbből faragták ki. Mivel az előállításához vágni és szállítani kellett, fontos dolgokat válaszolhat meg a régió technológiájával kapcsolatban. Ma már sokan támogatják azt az elképzelést, hogy őseink képesek voltak a tenger energiaforrásait hasznosítani és létrehozni tengeri átkelőhelyeket.

A vadászó és gyűjtögető életmódot folytató népektől tehát minden bizonnyal fejlettebb lehetett ez a civilizáció. Sajnos keveset tudunk a korai civilizációkról. Az a tény, hogy őseink egykor olyan területen éltek, melyeket mára elárasztott a tenger, egészen lenyűgöző. Mindez arra utal, hogy a régészeknek a jövőben többet kellene vizsgálniuk a tengerfenéket, mint a szárazföldet.

IB Times | paranormal.hu