csütörtök, április 25, 2019
Home Cikkek Egy igazi sellő csontjait rejtheti egy Japán templom?

Egy igazi sellő csontjait rejtheti egy Japán templom?

2347
0
Megosztás

A helyiek úgy hiszik, igazi sellőtől származó csontok maradványai őrzi a Ryuguji templom. Tudtad, hogy a sellők és hasonló lényeknek van egy speciális neve Japánban? A legtöbben ugyanis ningyo néven hivatkoznak rájuk, és maga a kultúra is számos utalást tesz a létezésükre.

Azt csak kevesen tudják vagy gondolják, hogy ezek a sellők egyáltalán nem hasonlítanak Disney rajzfilmekből megismert formára.

A valóságban – már ha léteztek ténylegesen sellők – nem voltak annyira tündérszerűek, pláne nem voltak kifejezetten vonzó látvány.

1

Sokkal inkább hatottak valamiféle démonnak, mint félig ember, félig hal lényeknek. Fogaik hatalmasak voltak, és pengeélesek, arcuk pedig eltorzult, mintha valami szörny arca lenne.

Nem csak a Japán kultúrában, hanem számos más kultúrában megfigyelhetőek sellőkre utaló leírások.

Hogy ténylegesen éltek-e a világon sellők, az sokáig vita tárgya volt, azonban a történelmi utalások, és a róluk készült különféle ábrázolások mind arra utalnak, hogy bizony éltek a bolygón, sok más különös lény mellett.

2

Ezeknek a lényeknek aztán halálukkor csak a csontjaik maradtak hátra, melyek nagyrészt elvesztek a tengerek mélyén, a különféle üledékek között.

Azonban néhány speciális esetben egy-egy sellő maradványait konzerválták, és megtartották. Éppen ilyenekre bukkantak az egyik ősi japán templomban is.

A Ryuguji templomról ugyanis azt tartják, hogy nemrégiben sellők maradványaira bukkanhattak benne, és ezeknek a különös lényeknek a csontjai ott rejtőznek ezek között az ősi falak között.

3

A Fukuoka városában található templomban a helyiek szerint már évszázadok óta őrzik annak a példánynak a maradványait, melyet még a 13. században sodort partra a víz a Hakata-öbölnél.

Sokáig úgy hivatkoztak rá, mint egy mélytengeri sárkány istenre, ami akkoriban volt a sellő elnevezése.

A sellők csontjai állítólag szerencsét hoznak, és jó ómennek tartják őket, amik szerencsét hoznak. Mára egyedül hat csont létezik, de rejtély, hogy ez a hat csont egy és ugyanazon egyedtől származik-e, vagy az évszázadok alatt más-más leletek gyűltek össze egy helyen.

4

A szkeptikusok természetesen ne győzte meg a lelet, és azt állítják, hogy sellők valójában nem is léteztek, és hogy a csontok nem máshoz tartoztak eredetileg, mint egy másik állathoz, amit még nem fedeztek fel.

Azonban a nagyon is humanoidszerű lényhez tartozó jól kivehető hátúszók mégis a sellőkről szóló legendák igazáról árulkodnak.

avilagtitkai.com