Home Megmagyarázhatatlan Egy kutató szerint ez állhat a Bermuda-hároszög rejtélye mögött

Egy kutató szerint ez állhat a Bermuda-hároszög rejtélye mögött

0

A Bermuda-háromszög régóta a babonák és természetfeletti körök középpontjában áll, sokan azt állítják, hogy ez a nagy óceánszakasz tagadhatatlan bizonyítékot szolgáltat a természetfeletti erők működésére. Egy tudós azonban ezt nem veszi be, és azt mondja, a Bermuda-háromszög rejtélye nem is olyan látványos.

Az ausztráliai Sydney Egyetem tudósa logikus magyarázatot találhatott a Bermuda-háromszögre. Annak ellenére, hogy az eltűnések melegágya volt az évek során, Karl Kruszelnicki szerint a háromszögben a világ más helyeihez képest hasonló arányban tűnnek el repülőgépek és hajók, különösen, ha azt nézzük, hogy mekkora forgalom halad át a területen.

E megállapítás alapján Kruszelnicki szerint a Bermuda-háromszög nem is olyan rejtélyes. Ehelyett úgy tűnik, úgy véli, hogy az eltűnések nagy része a rossz időjárásra vagy akár az eltűnt utakon részt vevő emberek rossz döntéseire vezethető vissza, nem pedig hatalmas tengeri lényekre, természetfeletti erőkre vagy földönkívüliekre.

A Bermuda-háromszög rejtélye az elmúlt mintegy 70 évben lázban égett, és sokan úgy vélik, hogy természetfeletti erőkhöz köthető. Ez az óceánszakasz, amely az Atlanti-óceán északi részének nyugati részén található, az emberi képzelet hálója volt. Egyesek még azt is hiszik, hogy idegenek lophatják el a hajókat és repülőgépeket.

De Kruszelnicki szerint valószínűleg csak emberi hiba és rossz időjárás volt. Kruszelnicki egy jól ismert eltűnéses esetet hozott fel példának, mint bizonyítékot ezekre az emberi hibákra. 1945-ben a 19-es járat – az amerikai haditengerészet öt bombázójának egy csoportja – eltűnt a háromszögben.

Annak ellenére, hogy az eltűnt gépeket keresték, soha nem találták meg a roncsok nyomát, ami még inkább növelte a Bermuda-háromszöget övező rejtélyt. Kruszelnicki szerint azonban a 14 fős legénységből csak egy volt igazán tapasztalt pilóta. Továbbá azt állítja, hogy a pilóta arról volt ismert, hogy rossz döntéseket hozott, és a repülés napján másnaposan jelent meg.

De a bizonyítékok sora tovább folytatódik. Kruszelnicki azt is állítja, hogy a 19-es járat eltűnésének napján az időjárás állítólag viharos volt, akár 15 láb magas hullámokkal. A repülésről készült rádióbeszélgetésekből kiderül, hogy a vezető pilóta és a másik pilóta nem értett egyet abban, hogy melyik irányba induljanak.

Továbbá Charles Taylor hadnagy (az út vezető pilótája) úgy vélte, hogy a Florida Keys felett van, és hogy az iránytűje meghibásodott. Nem értett egyet a repülés kezdő pilótájával, és nyugat helyett keletre fordította a járatot, ami valószínűleg tovább vitte az Atlanti-óceánba. Ez az emberi hiba okozhatta a 19-es járat eltűnését? Vagy a Bermuda-háromszög természetfeletti eseményei a felelősök?

A rossz időjárás és a korlátozott mennyiségű üzemanyag miatt lehetséges, hogy a 19-es járat bajba került és a tengerbe zuhant. És mivel az óceán mélyen van abban a régióban, nehéz lenne meglátni a roncsokat, amelyek az óceán fenekére kerültek, ha egyáltalán a megfelelő helyen keresnénk.

Csakhogy mivel az óceánnak ez a régiója olyan nagy, nem valószínű, hogy valaha is fel fogjuk tudni térképezni annak fenekét, ami azt jelenti, hogy talán soha nem kapunk végleges válaszokat.

Fotó: Pixabay / Schaferle