Home Földönkívüliek Egy régen várt dologra szánta el magát a NASA

Egy régen várt dologra szánta el magát a NASA

0

Egy NASA által felállított bizottság mintegy 800 jelentést vizsgált át azonosíthatatlan jelenségekről, amelyeket UFO-ként (azonosíthatatlan repülő tárgyak) ismerünk. Ezeket az eseményeket a NASA olyan megfigyelésekként határozta meg, amelyeket tudományosan nem lehet repülőgépeknek vagy ismert természeti jelenségeknek magyarázni.

A NASA komolyan veszi ezeket az eseményeket. A bizottságot asztrofizikus David Spergel vezeti, és tagjai között szerepelnek egyetemi professzorok és egy volt űrhajós. A bizottság előrehaladását tárgyalta első nyilvános ülésén. A bizottság titkosítás alól feloldott jelentéseket és képeket vizsgált különböző forrásokból, beleértve a katonai személyzetet és a kereskedelmi légitársaságok pilótáit is. Habár sok jelentést könnyen magyarázható hajókként, repülőgépekként vagy időjárási jelenségekként, néhányra nincs magyarázat.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egyik irodája is vizsgálja ezeket az jelentéseket, és havonta 50-100 új UFO-jelentést kap. A “UAP” kifejezés nem csak azonosíthatatlan repülő tárgyakat, hanem szárazföldön, tengeren, levegőben vagy az űrben történő jelenségeket is magába foglal. A bizottság reméli, hogy az emberek bátrabbak lesznek és együttműködőbbek, aminek köszönhetően majd a kereskedelmi pilóták is előállnak a beszámolóikkal. Az egyik kihívás, amellyel a bizottság szembesül, az elérhető adatok szegényes minősége, ami megnehezíti az elemzést.

Annak ellenére, hogy nincs még konkrét bizonyíték a földönkívüliek létezésére, a NASA aktív vizsgálata és nyílt fórumai fordulópintot jelenthet az UFO kutatásban. Egy részletes jelentés várhatóan idén később kerül közzétételre, amelyben több részletet és eredményt ismertetnek, ami tükrözi a NASA elkötelezettségét azonosítatlan jelenségek megértése iránt.

Fotó: NASA