Home Cikkek Egy tisztánlátást elősegítő gyakorlat

Egy tisztánlátást elősegítő gyakorlat

0

1. Ellazulás

Feküdjünk le, és lazuljunk el mozdulatlansággal és higgadt laza de el nem kalandozó gondolatokkal, a figyelmünk és a cél megmarad. A legelső kis homályos képlátás után már elkezdhetjük a 2. pontot, eddig ellazulni 5-15 perc alatt lehet energiaszinttől függően, minél magasabb az energiaszintünk annál több kitartás és idő kell hogy lemehessünk ellazult állapotba, izgalmi vagy frissen kialudt állapotban ez 30 perc is lehet, fáradtan pedig 5 percnél kevesebb is, de ez a 2 energiaszint a gyakorlásra nem alkalmas, mert a fáradtság miatt a tudatosságot nehéz fenntartani és elalszunk.

2. koncentráció és elhatározás, módszer

Elhatározzuk hogy a lényeg mindig a koncentrálás mégpedig arra a gyors vibrációkra, amiket látunk a szemünk alatt. Ezeknek kicsit fel kell nagyulniuk mikor nézzük, és a vibrációk belsejében hirtelen bukkannak fel a képek, vagy úgy hogy a kép egy pillanatra kilóg a vibrációból. A helyes koncentráció nem feszíti az akaratot és a homlokot se, laza, és kizárólag arra figyel amire kell semmi másra. Tehát lazán, de koncentráljunk (állandó befogadóan higgadtan) amikor csak eszünkbe jut (ez fontos! transzban nagyon könnyen elkalandozhatunk) és sikeres képlátás után is újra, az egész vibrációra ameddig látjuk, próbáljunk belőle minnél több művészetet látni, ekkor szinte azonnal nagyobb lesz, nézzük ahogy rezeg, mélyedjünk el benne és váltakozó képeket láthatunk benne könnyedén, mert ha elmélyedünk benne automatikusan felnagyul. A módszer tehát ebből áll: elhatározás -> koncentráció -> elmélyülés -> képek felbukkanása, és ha már igazán belejöttünk 5-10 másodpercenként lehet ismételgetni sok képeket, mozgófilmeket, hangokat “látva” (és lehetnek teljes látómezőt kitöltő éles képek is)

Woman holding her temples

A lényeg, hogy egy alkalommal tucatszor megerőltessük azt a csakrát azzal hogy képeket láttatunk vele, némelyik kép átlagosan nézhet ki de olyan bizarr lehet a tudattalanunknak hogy egy kis időre elveszi a nyugalmunkat, sikeresen 5 másodpercenként lehet 1-2 képet látni… Ilyen kép látása esetén nem kell ismét ellazulni, csak továbbra is figyelni a vibrációkat, próbáljuk eldobni, figyelmen kívül hagyni a látottakat, mert ha megtörik a koncentráció (amihez lelkesedés is kell) akkor nem fogunk tudni képeket látni.

Megérezhetjük, hogy a homlokunkkal látunk vagy bizsereg ott a csakra, de ez a módszer eredménye legyen és NE AZ hogy elképzeljük hogy fejlődik a csakra, hanem tényleg a módszerrel érjük el ezt az érzést, ami a csakrát is de főleg azt a területét serkenti (olyan mint egy kis világító csúcsú antenna) aminek tudatos beüzemelése (felébredése) szükséges a tisztánlátáshoz

Olyan neki pszichikailag minden meditáció mint a gyúrás az izomnak, és egy nagy súly felemelése mint egy-egy képlátási gyakorlat. Egyéb elöny: nagyban megkönnyiti a mélyebb transz állapotok elérését, ez ritkán spontán módon is bekövetkezhet (pl alvásparalízis), fejleszti az elmét, a jobb agyféltekét, az álomlátást.

Ne gyakoroljunk túl sokáig egy helyben fekve, mert elaludhatunk még akkor is, ha nem vagyunk fáradtak. Egy idő után természetesen gyengébben tudunk már koncentrálni, ilyenkor érdemes felkelni.

TTTWeb