Home Összeesküvés elméletek Egyelőre nem adják ki a JFK-gyilkosságról szóló titkos aktákat

Egyelőre nem adják ki a JFK-gyilkosságról szóló titkos aktákat

0

Sokak szerint a John F. Kennedy elleni merényletre vonatkozó titkosított dokumentumokat már régen nyilvánosságra kellett volna hozni. Még 2017-ben Donald Trump korábbi elnök több ezer, korábban titkosított, a merénylettel kapcsolatos aktát adott ki, azonban több másikat biztonsági aggályok miatt visszatartottak.

Bár ezeket a fennmaradt aktákat már korábban is ki kellett volna adni, a Fehér Ház most megerősítette, hogy csak 2022. december 15-én teszi elérhetővé őket a nyilvánosság számára. A beszámolók szerint ez annak köszönhető, hogy a világjárvány miatt késnek a dokumentumok átvizsgálására irányuló erőfeszítések.

Az ügyben Joe Biden elnök is megszólalt, aki szerint a késedelem “szükséges a katonai védelemre, a hírszerzési műveletekre, a bűnüldözésre vagy a külkapcsolatok irányítására gyakorolt azonosítható károkkal szembeni védelem érdekében”.

A John F. Kennedy meggyilkolásával kapcsolatos eredeti vizsgálatot sokáig kritizálták, mert hiányos volt, és sokan azzal érveltek, hogy Lee Harvey Oswald nem egyedül cselekedett.

Az azonban, hogy a még ki nem adott akták tartalmaznak-e erre bizonyítékot, még nem derült ki.

Fotó: Tayeb MEZAHDIA / Pixabay