Home A múlt rejtélyei Egyre nő a rejtély a Tunguzkai események körül

Egyre nő a rejtély a Tunguzkai események körül

378
0
Megosztás

Orosz kutatók valami olyat találtak, ami teljesen más megvilágításba helyezheti a 109 évvel ezelőtt bekövetkezett hatalmas robbanást.

Rejtélyes objektum Tunguzka felett

Talán nem sok olyan ember van, aki ne tudna valamit a több mint száz évvel ezelőtt bekövetkezett titokzatos katasztrófáról, melyről még ma is nagyon keveset tudunk.

Arról pedig fogalmunk sincs, hogy mi is okozhatta…

A tunguzkai esemény, 1908. június 30.-án, reggel 7 óra 13-kor, Szibéria középső részén történt. Alsó-Tunguzka és a Léna folyók között a légkörbe lépett egy azonosítatlan objektum, majd tűzgömbbé vált, és még a légkörben felrobbant.

Bár a legtöbben egy meteorit becsapódására tippelnek, valójában még ma sem tudni pontosan, hogy az volt-e vagy sem, ugyanis soha nem találták meg, vagy azonosították a meteorit egyetlen darabját sem.

1

Pedig ilyen erejű robbanás esetében szinte mindig maradnak leletek, apróbb darabkák, ezért is érthetetlen a dolog. Ennek ellenére az ominózus területen kialakult egy tó, mely feltehetően a meteorit becsapódásának a krátere.

Új kutatás, megdöbbentő eredménnyel

Orosz tudósok most úgy gondolják, olyan dologra bukkantak, mely teljesen más megvilágításba helyezheti a Tunguzkai eseményeket.

A Cheko tó vízösszetételét, lés az ott található mély, üledékes kőzetet alaposan átvizsgálva arra jutottak, hogy a tó, vagyis maga a formáció már azelőtt is jelen volt, hogy a drasztikus események lezajlottak.

 

Jóval öregebb képződmény, ez pedig ellentmond a meteorit elméletnek, ugyanis ebben az esetben nem lehet kráterként tekinteni rá, vagyis mindvégig tévedtünk a Tunguzkai eseménnyel kapcsolatban.

Annyi kirajzolódik az eredményekből, hogy 198 előtt biztosan létezett, de felszínre hoztak olyan mintákat a tóból, melyek egészen régiek, 280 millió évesek a kormeghatározás alapján.

2

Adódik a kérdés: ha nem meteorit ütötte lyuk a Cheko tó, és soha nem is találtak ilyen űrszikla darabkát, akkor vajon mi zuhant le?

3

Idegen szerkezet?

Az elképzelések szerint talán nem is meteorit volt. Egyedül az biztos, hogy bármi is volt, még a levegőben felrobbant, és darabjaira hullott.

Ha azonban űrszikla, még így is milliónyi darabkát kellett volna találnunk.

4

Sokan szóba hozták már azt, hogy talán egy idegen csészealj lehetett a rejtélyes objektum, melyet egyszerűen valahogyan lelőttek a légtérben, vagy önmagáétól semmisült meg.

Ez esetben is találniuk kellett volna a kutatóknak különleges fémdarabkákat, kivéve akkor, ha a helyi erők és titkosszolgálatok még idő előtt kiértek, és eltakarították az összes nyomot, mint annak idején később 1947-ben Roswellnél.

5

Mások arra gondolnak, hogy talán egy dimenzió kapu nyílt meg egy rövid időre, és olyan erejű energiakilökődést produkált, hogy önmagába omlott, és letarolta a környező vidéket. Ez megmagyarázná azt, hogy miért nem találtak semmit, és miért nem tudni még ma sem, hogy mi a felelős a katasztrófáért.

Bár a Tunguzkai esemény még ma is nagy rejtély, az orosz tudósok eredményei talán közelebb visznek minket annak magfejtéséhez.

avilagtitkai.com