Home Cikkek Egyre több a földönkívüli tevékenységre utaló jel a Ceresen

Egyre több a földönkívüli tevékenységre utaló jel a Ceresen

0

piramisalakuA Cerestől jelenleg 4400 kilométernyire lévő Dawn szonda által készített új képeken még több kis folt található, mint a korábbi, messzebbről készült felvételeken. A 90 kilométeres kráterben eddig legalább nyolc foltot azonosítottak és a legnagyobb világító terület nagyságát mintegy 9 kilométer szélesre saccolják. A foltok a bolygó sötét oldalán készültek, így 100%, hogy nem jégről visszaverődő fényről van szó.

A fények tehát a sötétben is világítanak, amely rendkívül különös. Vulkáni tevékenység jele sem lehet, mert a fények nem sárgásak, hanem ragyogó fehérek.

A rejtélyes fénylő pontok mellett más érdekességet is felfedeztek a tudósok a Down által nemrég készített képekből. Ezeken egy nagyjából 5 kilométer magas hegyre bukkantak az égitest déli sarka környékén, ami olyan, mintha egy piramis lenne. Ez megintcsak erősíti a gyanút, hogy a bolygón földönkívüli tevékenység zajlik. A törpebolygónak egyébként számos különböző méretű krátere van, több bemélyedésben központi kúp helyezkedik el.

A Ceres a NASA szerint tele van érdekesebbnél érdekesebb felszíni képződménnyel, és még bőven lesz mit felfedezni augusztusig, amíg a szonda a lehető legközelebb jut a felszínhez. A Dawn 2016 júniusáig jut majd egyre közelebb a Ceres felszínéhez, a legkisebb magasság alig 375 kilométer lesz.

piramisalaku ceres_nasa1

paranormal.hu –  lajk.hu – NASA