Home Földönkívüliek Egyre több amerikai hisz a földönkívüliekben

Egyre több amerikai hisz a földönkívüliekben

0

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb az érdeklődés az UFO-k iránt. Egy friss Gallup-felmérés rávilágított arra, hogy emelkedő tendenciát mutat azon emberek száma, akik szerint az UFO jelenségek mögött földönkívüliek állnak. Az UFO-kutatás szempontjából 2021 ez egy igen jó év volt, mivel az amerikai kormány régóta várt jelentése egyfajta hitelességet biztosított a témának, és elismerte, hogy valóban van valami megmagyarázhatatlan az Egyesült Államok feletti égbolton.

A téma hivatalos elismerése, valamint a széles körű médiamegjelenések – különösen az amerikai haditengerészet pilótáinak észlelései – tükröződnek a Gallop közelmúltban végzett közvélemény-kutatásában.

Az eredmények emelkedő tendenciát mutattak a két évvel ezelőtti hasonló felméréshez képest: a résztvevők 41%-a jelezte, hogy úgy véli, hogy egyes UFO-k földönkívüliek voltak (8%-kal több, mint 2019-ben).

A felmérés azt is mutatta, hogy a megkérdezettek 50%-a szerint az UFO-észlelések mindegyikére van hagyományos magyarázat, ami 10%-os csökkenést jelent. További 9%-nak nem volt véleménye, ami 2%-os növekedést jelent.

A felmérés eredményeit tovább bontva kiderült, hogy a férfiak 44%-a és a nők 38%-a hitt a földönkívüliekben, míg az idősebb korosztályok kisebb valószínűséggel hittek, mint a fiatalabbak.

A felmérés azt is megállapította, hogy a demokraták és a republikánusok között nem volt érzékelhető különbség a jelenségről alkotott általános vélemény tekintetében.

MasterTux képe a Pixabay -en