Home Cikkek Egyre többen álmodnak az ISON üstökösről

Egyre többen álmodnak az ISON üstökösről

4

ison2Közeledik az ISON üstökös. Ezzel az eseménnyel párhuzamosan sokakban felvetődik a kérdés, mi van, ha összefüggés van napjainkban oly gyakran előforduló természeti katasztrófák és az üstökös között? Gondolunk itt a földrengésekre, cunamikra, hatalmas viharokra, tájfunokra, özönvízszerű esőkre és tömeges állatpusztulásokra.

Az interneten emberek ezrei osztják meg álmaikat, vízióikat egy egy objektum Földdel való ütközésével kapcsolatban. Van-e valami köze ezeknek az álmoknak az ISON-hoz? Mi várható december 16-án, amikor az üstökös igencsak a közelben lesz már? Elképzelhető, hogy kollektív álmokról van szó? Az álmok egyes bölcsek szerint valójában más lehetséges valóságok eseményei, melyekbe az alvás során bepillanthatunk. Mi van, ha egy ilyen párhuzamos rendszerben valóban megtörténik az ütközés?

Az elméletet le is egyszerűsíthetjük. Érdemes szóba hozni a prekognitív álmokat is, melynek során egy lehetséges jövőt pillantunk meg álmainkban. Ezek jóserejű álmok, de nem feltétlenül elrendelt történéseket jelenítenek meg, hanem csak lehetségest. Ha azonban sok-sok ember álmodja nagyjából ugyanazt egy közelgő üstökös során, akkor lehet, hogy nem alaptalan maga az álom.

Ne feledjük, hogy tudatalattink az álmodás során az álmodó én számára olyan információkat bocsát ki, melyről alap esetben az éber tudat nem venne tudomást. Lehet, hogy a tudatalattink éppen arra akarja felhívni a figyelmünket, hogy veszély közeledik? A kollektív álmok mindig valamilyen valószínű esemény bekövetkezésére utalnak. Talán érdemes lenne nagyobb komolyságot szentelni ezeknek az álmoknak. A tudatalattink nem akar becsapni minket. Mindig tudja, mit akar. Biztos a dolgában. Bizonyos értelemben irányítjuk, de ő is irányít minket.

Az álom, mint kommunikációs csatorna tökéletes színteret ad annak, hogy felhívja a figyelmünket eseményekre. Ha pedig valóban bekövetkezik egy nagyobb jelentőségű esemény, akkor ez egyértelmű jele lesz annak, hogy álmainkat komolyan kell venni.

4 COMMENTS

  1. Mostmár földel ütköző üstökös, nem ürhajó? 😀 Kiváncsi leszek mikor akár saját szemmel akár millió videón megnézhetjük eme csodás csillagászati jelenséget amikor áthalad az égbolton, akkor vajon mivel rukkolnak elő az ürhajó meg a “mind meghalunk” fanok? Az biztos hogy nem lesz itt leközölve hogy a sok találgatás ellenére mégis csak üstökös volt!