csütörtök, február 20, 2020
Home Cikkek El­ké­pesztő ál­lí­tás: ma­guk­kal vit­ték Le­o­nardo da Vin­cit az ufók?

El­ké­pesztő ál­lí­tás: ma­guk­kal vit­ték Le­o­nardo da Vin­cit az ufók?

1701
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

Leonardo da Vincinek olyan találmányai voltak, amelyek jócskán meghaladták korát. Nem is lehet felfogni, hogyan épített repülésre alkalmas szerkezetet, hogyan alkotta meg a tankok elődjét, de az emberi test felépítéséről is olyan tudása volt, mint akkoriban senkinek – írja a Bild. Így nem csoda, ha az ufóhívők körében megvetette a lábát az a felvetés: 

lehetséges, hogy da Vincit földönkívüliek segítették?

Az ufóhívők szerint korántsem elvetendő az ötlet. Az egyik bizonyíték szerintük az, hogy több reneszánsz képen is szerepelnek földönkívüli csészealjak.

Ufó a reneszánsz festményen? Fotó: youtube.com

A másik elgondolkodtató tény pedig az, hogy a korabeli források arról számolnak be, hogy a festő-tudós eltűnt két évre mindenki szeme elől.

A feljegyzések szerint 1478-ban megkerült, és azután kezdett el utópisztikus dolgokat rajzolni, sőt még a művészeti irányzata is megváltozott.

Da Vinci életrajzából ugyan nem derül ki, hogy találkozott volna idegenekkel, de szintén érdekességként merül fel, hogy nem is volt orvos, mégis elképesztő tudása volt az emberi anatómiáról.

Vajon tényleg elképzelhető, hogy két évig egy űrhajóban volt a tudós? Vagy ez is csak egy olyan légből kapott híresztelés, mint az, hogy Leonardo da Vinci homoszexuális volt? Valószínűleg ezek a dolgok már sosem fognak kiderülni…

Ripost