Home Cikkek Elisa Lam története

Elisa Lam története

0

Vannak néha olyan történetek, amelyek annyira hátborzongatóak, hogy az emberek képtelenek kiverni a fejükből. Elisa Lam története is ilyen.

Elisa Lam egy 21 éves kínai származású kanadai lány volt, aki egyedül utazott el Los Angelesbe 2013 februárjában. A Cecil nevű hotelben szált meg, ahol végül a tragédia érte; belefulladt az épület tetején található vízgyűjtő tartályba. A holtestét egy karbantartó találta meg két héttel az eltűnése után, miután a szállodalakói panaszkodtak a csapvízre, hogy fura színe, és szaga van. A halottkém, illetve rendőrség úgy zárta le az ügyet, hogy baleset történt, Elisa testében nem találtak semmilyen kábítószert.

elisalam

Eddig a történet, bár tragikus, még sem rendkívüli, mindaddig amíg nem merülünk bele néhány részletbe a halálesettel kapcsolatban. Az első ilyen momentum, egy videofelvétel, amelyet a szálloda liftjének kamerája rögzített a lány halála előtt közvetlenül:

A felvételt jó pár ezren kielemezték már az interneten, néhányan úgy gondolják hogy be volt drogozva (bár a halottkém szerint ez kizárható), néhányan úgy vélik hogy mentálisan zavart volt (bipoláris zavar), ugyanis később kiderült, hogy a lány gyakran panaszkodott fej, és hátfájásra, különböző gyógyszereket szedett a depressziójára. (Érdekes, hogy Elisa barátai szerint jókedvű ambiciózus lány volt, sok tervvel az életre vonatkozóan. ) Ezt támasztja alá az is, ha megnézzük a felvételt, hogy úgy tűnik mosolyog rajta, és mintha játékból bújócskázna valakivel.

A rejtélyeknek itt még nincs vége! A Fekete Víz (port.hu) című 2005-ben megjelent film, amelynek a sztorija nagyjából úgy szól, hogy egy egyedül álló anya(Dhalia) a kislányával Ceciliával(!) egy régi bérházba költözik. Ceciliát, és édesanyját egy kislány szelleme kísérti, aki a háztetőn lévő tartályba fulladt. A filmben Dhalia, hasonlóképp tántorog egyszer a liftben mint Elisa. Illetve Dhalia neve is összefüggésbe hozható a Cecil Hotellel, ugyanis Amerika történetének egyik legrejtélyesebb halálesete is itt történt, mely szerint Black Dhalia becenevű nőt, brutálisan megölték, és feldarabolták.

mctheblackdahlia-elizabethwas22yearsoldand_5b976e_3331709

Nem csak az amerikai filmmel találunk egyezést, hanem az eredeti Japán 2002-ben vetített Fekete Víz c. filmmel is. Az alábbi képen jól látható, hogy a filmben szereplő nő (balra), és Elisa Lam ruhája teljes-egészében megegyezik. Ez is a véletlen műve lehet?

Sokan gondolják úgy, hogy Elisa Lamot megölték, ugyanis a tartályokhoz feljutni elégé körülményes, illetve a tetőre vezető ajtó riasztóval volt felszerelve ? ami még sem jelzett azon az estén. Külön probléma az is, hogy a tartályok majdnem 3 méter magasak, a tűzoltók is csak létrával tudtak felmászni a tetejére. Továbbá a lányt úgy találták meg meztelenül a tartályba, hogy a tartályfedél le volt csukva. (belülről ezt lehetetlen bezárni)

udebama7

Külön érdekesség, hogy a halála előtt nem sokkal, súlyos TBC járvány terjedt pár utcával odébb a hajléktalanok körében. A TBC-t kimutató tesztet LAM-ELISA-nak hívták.

Sok a kérdőjel ezzel a halálesettel kapcsolatban, sok az érdekes összefüggés, amelyekre talán sosem kapunk választ.

 

True Way