Home A tudomány rejtélyei Elon Musk 2024-re tervezi, hogy embert küldjön a Marsra

Elon Musk 2024-re tervezi, hogy embert küldjön a Marsra

0

A SpaceX vezetője bejelentette, hogy 2024-re készen áll az indításra egy rakéta meghajtású hibrid űrhajó, amely 50 méter hosszú és 120 tonnás lesz, összesen 6 motorral felszerelve – melyek közül három rögzített, három mozgatható lesz – írja a Space.com.

Az űrhajót úgy tervezik, hogy képes legyen egyszerre elvinni a személyzetet és a felszerelést, így hamarosan ráteheti az ember a lábát a Vörös Bolygóra.

Ehhez azonban el kell először hagyni a a Földet, majd számos állomáson át fog csak eljutni a Marsra. Annak ellenére, hogy egyelőre még csak prototipusról van szó, Elon Musk meglehetősen magabiztos a projekttel kapcsolatban.

Már most vannak tervek arra is, hogy 2023-ra embert küldjenek a Holdra. Azt követően jöhet a Mars misszió, mint ahogy azt állítja. Tervei között szerepel az is, hogy kihelyezzen a Marsra egy állandó bázist, így a SpaceX leginkább a szállítási feladatokra tud majd összpontosítani.

Robert Zubrin, aki szintén a Mars misszió megvalósításán dolgozik szintén azt nyilatkozta, hogy a szállítás jelenti majd a legnagyobb problémát, mivel minden olyan felszerelést el kell majd juttatniuk a Marsra, amire az ott lévőknek szüksége van.

A szakember közölte azt is, hogy a NASA is besegít majd a problémák leküzdésében.