Home A tudomány rejtélyei Elon Musk szerint üvegkupolákban fogunk élni a Marson

Elon Musk szerint üvegkupolákban fogunk élni a Marson

0

A SpaceX vezérigazgatója nem titkolt szándéka, hogy még ebben az életében szeretne embereket látni a Marson. Egyelőre még csak a filmekben van róla szó, de könnyen elképzelhető, hogy valóban meg fogunk telepedni a Marson, valamikor a nem is olyan távoli jövőben.

A probléma azonban az, hogy a Mars nagyon zord és kedvezőtlen ahhoz, hogy ott élhessünk, így a Mars környezete komoly kihívás.

Elon Musk korábban már beszélt a Mars terraformázásának lehetőségéről – ez egy olyan hosszú technológiai eljárás, melynek során megváltoztatjuk egy bolygó légkörét úgy, hogy élhetővé váljon. De erre még ő is azt mondja, hogy nem igazán fog megtörténni egyhamar.

A napokban pedig azt nyilatkozta a Twitteren, hogy szerinte először üvegkupolákban élnénk ott, mielőtt terraformálnánk a bolygót. Ez azonban túl lassú folyamat lenne ahhoz, hogy megérjük. Azt azonban még megérhetjük, hogy letelepedjünk ott. Mindenesetre ha egy fejlett idegen civilizáció a távoli jövőben rábukkan az ottani maradványainkra, meglepődhet azon, hogy milyen messzire eljutott az ember.

Ezzel Elon Musk valójában arra utalt, hogy nem hiszi, hogy kibírnánk ott a terraformás hosszú idejét. Reméljük, hogy ezzel kapcsolatban nincs igaza.