Home Cikkek Eltérítések ? Egy fontos kísérlet

Eltérítések ? Egy fontos kísérlet

517
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 2 percig tart

1977-ben a Kaliforniai Kollégiumban egy fontos és érdekes kísérletet vezettek le. Lényege az volt, hogy egy személy, aki soha nem állította, miszerint UFO-t látott volna, el tud-e mondani egy hihető eltérítési történetet hipnózis alatt.

A jelentkezők közül egy sem látott még UFO-t és magáról a témáról sem tudtak sokat. Az önkénteseket dr. William C. McCall, egy híres hipnózisszakértő hipnotizálta. A nyolc ember mindegyikét mély hipnotikus transzba ejtette, és kérte őket, hogy képzeljék el, UFO-t láttak, felvitték őket a repülő csészealj fedélzetére és megvizsgálták. Aztán felszólította őket, hogy meséljék el a ?találkozást?..

A kutatók megdöbbentőnek találták a kísérlet eredményeit. A nyolc ember története az UFO fedélzetén tett látogatásról nagyon élénk volt. Maguktól beszéltek, anélkül, hogy dr. McCall noszogatta volna őket.

A kísérletek eredményeit összehasonlították az olyan emberek történeteivel, mint pl. Betty Hill. Azt vették észre, hogy szinte semmi különbség sincsen a történetek között. Tehát azok, akik csak képzelték, hogy elrabolták őket az idegenek, hipnózisban ugyanolyan tapasztalatokról számoltak be, mint az ?igazi? szemtanúk.

alien-abductions

A kutatók rámutattak, ez nem azt jelenti, hogy minden eltérítéses eset kitalált. Azért érdekes megjegyezni, hogy a kísérletre olyanokat választottak ki, akik nem tudtak túl sokat az UFO-król és földönkívüli utasaikról. Vajon ez azokra is áll, akiket állítólag elraboltak az idegen lények?

Phillip Klass megjegyzi, hogy az egyik híres elrabolt, Betty Andreasson több könyvet olvasott el a témában. Talán még Hillék bestseller könyvét is olvasta, amelyet kalandjukról írtak. Az ő történetük megjelent a Look magazinban is, amely akkoriban igen népszerű volt. Andreassonék New Englandben laktak, ugyanott, ahol Hillék, tehát Andreasson asszony a helyi újságban is olvashatott róla.

06

Andreasson asszony azt állította, hogy éppen a vacsoraedényeket mosogatta, amikor egy UFO szállt le a hátsó udvarban. A lények besétáltak a bezárt konyhaajtón keresztül és felvitték magukkal az űrhajó fedélzetére.

Hipnotikus álomban Andreasson asszony nagyon élethű és részletes leírással szolgált az UFO fedélzetén tapasztaltakról. Azonban mivel széles körű ismeretekkel rendelkezett az UFO-król, nem nehéz kitalálni, hogy élményének sok részlete honnan származhatott.

Azt persze senki sem állítja, hogy Betty Hill és Betty Andreasson szándékosan akartak volna bárkit is megtéveszteni a történeteikkel. Az orvosok, akik hipnotizálták őket, kijelentették, hogy a két asszony az igazat mondta, mármint amit ők igaznak véltek.

Rejtélyek szigete