Home Kriptozoológia Elutasították egy jetikutató keresetét a bíróságon

Elutasították egy jetikutató keresetét a bíróságon

0

Todd Standing jetikutató beperelte a british columbiai tartományt azzal az  indokkal, hogy a helyi kormányzat nem ismeri el a kétlábú lény létezését és nem tesz semmit a védelméért. Standing szerint van minden kétéget kizáró bizonyítéka a jeti létezésére és szerinte amennyiben a tartomány nem fogadja el annak létezését, azzal együtt megkérdőjelezhető a megbízhatósága is.

Standing azt is hozzátette, hogy a helyi kormányzat nem hajlandó megnézni a bizonyítékait és egyszerűen hátat fordítanak neki. Az ügyvédje ugyanakkor úgy véli, hogy muszáj megtekinteni a bizonyítékokat mielőtt döntést hoznának.

A helyi médiumok szerint Standing szándékozik beperelni Alberta és Washington államot is, hasonló okok miatt.

Standing a jetit napjaink legnagyobb szenzációjának tartja. Bírálta azt is, amiért a lények évek óta Észak Amerikában élnek és nem képesek megtalálni azokat.

Ezt azzal magyarázta, hogy hihetetlenül találékonyak és intelligensek, így könnyen elrejtőznek.

A bíróságon azonban a British Columbiai Tartományi Kormányzat megkérte a Legfelsőbb Bíróságot, hogy utasítsák el a keresetet arra hivatkozva, hogy az ügy komolytalan.

Marina Goodwin, az Igazságügyi Minisztrérium jogi gyakoronoka szerint a keresetnek nincs alapja és messze van a valóság talajától.

A gyakoronok azt is mondta, hogy természetesen van lehetőség egy adott ügyet bíróságra vinni, de annak eldöntése, hogy egy tartomány elismeri-e egy faj létezését vagy sem, a legnagyobb tisztelettel is, de nehogy már a bíróság hatásköre legyen.

Vancouver Sun | paranormal.hu