Home Cikkek Emberek, akik megjósolták saját halálukat

Emberek, akik megjósolták saját halálukat

588
0
Megosztás

Bizony számos esetet tudunk mutatni a történelem során, amikor is emberek megjósolták pontosan a saját haláluk dátumát. Véletlen lenne? Lehetséges, de ennek ellenére ezek a történek igencsak félelmetesek.

1. Arnold Schoenberg

Schoenberg tehetséges festő volt, aki rettegett egész életében a 13-as számtól. Ez azért is érdekes, mert 1874. szeptember 13-án született, és egész életét azzal töltötte, hogy próbálta elkerülni a számot. Félt a saját születésnapjától is. Aztán közeledett 1951. július tizenharmadika (amely ráadásul péntekre esett), a férfi pedig pont 76 éves lett volna (7+6=13), így inkább egész nap ágyban maradt. Tizenegy óra negyvenöt perckor a felesége felhívta az orvost, hogy a férje meghalt. 

2. Mark Twain

Mark Twainről sokan állították, hogy képes megjósolni a jövőt. 1909-ben azt mondta, hogy 1835-ben a Halley üstökös eljövetelével érkezett a földre, és azzal is fog távozni. 1910. április 20-án megérkezett az üstökös, másnap Mark Twain meghalt. 

3. Abraham de Moivre

Amikor a matematikus, Abraham de Moivre elkezdett 15 percekkel tovább aludni minden nap, akkor jött elő azzal az elmélettel, hogy meg fog halni, amint ezek a 15 percek összeadódnak 24 órává. Így is történt, halála álmában érte.

4. Abraham Lincoln

Vannak, akik úgy gondolják, hogy Abraham Lincoln halálának jóslata csupán kitalált történet, de sokan úgy gondolják, hogy Lincoln megálmodta a halálát. Meggyilkolása előtt pár nappal elmondta a tanácsadójának, hogy azt álmodta, hogy a Fehér Házba sétálva meglátta a saját holttestét, amelyet katonák és gyászolók vettek körbe. Amikor megkérdezte, hogyan halt meg, akkor egy katona válaszolt: “meggyilkolták”.

5. Pete Maravich

1974-ben egy NBA játékos, Peter “Pistol Pete” Maravich azt mondta egy riporternek: “Nem akarok tíz évig játszani az NBA-ban és meghalni szívrohamban 40 évesen.” Ennek ellenére Pistol Pete 10 évig játszott profi kosárlabdát, és negyven évesen tényleg meghalt szívelégtelenségben. 

6. Mikey Welsh

“Azt álmodtam meghaltam Chicagóban a következő utáni hétvégén (szívrohamot kaptam álmomban). Meg kell írnom a végrendeletemet.” A Weezer basszusgitárosa, Mikey Welsh ezt tweetelte 2011. szeptember 26-án. Október nyolcadikán megtalálták a chicagói hotelszobájában. Ugyan sokan úgy gondolják, hogy a drogok is szerepet játszottak a halálában. 

Bizzarium