Home A tudomány rejtélyei Energetikai szörnyeteg, az egregor

Energetikai szörnyeteg, az egregor

0

Minden bizonnyal sokak számára ismerős az egregor fogalma. Görög eredetü szó, jelentése “figyelíµ”. Az anyagi világ jól érzékelhető. Nagyon sokan azonban tudják, hogy vannak olyan dolgok, melyek ugyan nem érzékelhetők, de nagyon is valósak. Ilyen az egregor is.

Energetikai alapok

Ha több ember elkezd hasonlóképp gondolkodni egy kérdéskörben, akkor a gondolataik energiája összeadódik és az energetikai sí­kon megjelenik egy energetikai potenciál, mely kiütközik a környezetéből.

Egyfajta csoportos elme jön létre, amikor az emberek tudatosan összeállnak egy közös cél érdekében.

Igy indulnak mozgalmak, pártok, forradalmak. A hasonlóan gondolkodókhoz csatlakoznak mások is, s az inhomogenitás egyre erősebb lesz, mí­g végül a sok ember gondolati energiája összeadódva létrehoz egy egregort, egy energetikai felépí­tményt, mely innentől fogva átveszi az irányí­tást.

Az emberek tudatalattiján keresztül hatva motiválja az embereket, s tereli azok gondolatait a számára megfelelő irányba. A mozgalom erősödik, terjed. Sokan csatlakoznak hozzá épp azért, mert a tömeg beszippantja őket.

Ezeket Verescsagin energetikai szörnyetegeknek nevezi. Létjük célja csupán önnön létük fenntartása. Tegyük fel élünk-halunk az egyik pártért, avagy gyűlöljük azt. Teljesen mindegy. Mindkét esetben érzelmeink felkorbácsolásával energetikailag tápláljuk e struktúrákat.

Vagyim Zeland elmondja azt is, hogy e struktúrák természetesen nem rendelkeznek értelemmel. Olyanok, mint mondjuk a liánok a dzsungelben. Nőnek, gyarapodnak, erősödnek.

Zeland szerint e struktúrák két dolgot cselekszenek:

1. Stabilizálják azt a társadalmi szerkezetet, mely őket létrehozta, és energetikailag fenntartja. Mondjuk egy politikai párt esetében a párt egységét. Hiszen, ha szétesik, akkor az egregor is megszűnik.

2. A konkurens egregorokkal folyamatosan ví­v csatát. Egyrészt, hogy azokat megsemmisí­tse, másrészt meg, hogy a konkurens egregort energiájukkal éltető emberekből, minél többet átcsábí­tson a saját struktúrájába, s ezzel természetszerűleg erősödjék.

E harcban az emberek nem többek, mint gyalogok a sakkban. Az egregort egyáltalán nem érdekli, hogy hány ember élete megy rá arra, hogy ő teret nyerjen.

A mindennapi életben bárhová is nézünk, ezek mindenütt jelen vannak. Lehet az egy focicsapat szurkolói tábora, egy cég kollektí­vája, egy ország nemzeti érzelmeket valló népe. Esetleg különféle szekták, vallási irányzatok. Mindenütt ott vannak. Az emberek hozzák őket létre, s aztán szolgálnak nekik.

Az egregorok, ezek az energetikai szörnyetegek, milliók es milliók életcélját veszik el. Hogyan?

Az egregorok és az életterv

Mindannyan tudjuk, a Földre konkrét céllal születtünk le. Mindenkinek megvan a maga célja, a maga útja, amit járnia kell. Ezt bárki megkérdezheti önmagától, hogy mi a célja ebben a létben. Biztosan választ kap rá. Ha a valódi útját járja, akkor elégedett az életével, sikeres.

Nem szükséges milliomosnak lennünk ahhoz, hogy sikeresek és elégedettek legyünk az életünkkel. Ellenben, ha nem a magunk útját járjuk, akkor egy űr keletkezik bennünk. Melyet sem pénz, sem gazdagság, sem pompa nem szüntethet meg.

Na most, ezek az egregorok hamis célokat hitetnek el az emberekkel. Mondjuk az “izébizék” jogaiért küzdők mozgalma. Az egregorok folyamatosan provokálnak bennünket, hogy felzaklassanak, megfélemlí­tsenek vagy épp fellelkesí­tsenek valami kapcsán.

Mondjuk az életem célja gyógyí­tani másokat. Erre az egregor, provokációjának következtében, elhiteti velem, hogy micsoda fontos az “izébizék” életterét megóvni. Persze, hogy fontos, de az én utam más. De kaptam egy hamis célt, mely olyannyira igaznak tűnik, hogy a magaménak érzem, s már megyek is tüntetni, szervezek, demonstrálok, tiltakozom. Rengeteg időmet és energiámat elviszi e tevékenység, csak… közben megfeledkezek arról, hogy gyerekkorban a világon mindennél jobban orvos szerettem volna lenni.
Most meg harcolok, tiltakozok stb. Eredmény is van, csupán üres vagyok belül. Minden energiámmal, indulatommal az egregort szolgálom és nem a magam valódi útját járom.

A nyugati civilizáció rákfenéje ez! Az emberek nagy része nem látja az élete értelmét. Elvették tőle! Dolgozz, shoppingolj, gyereket nevelj. Légy sikeres az üzleti életben. Folyton lekötik a figyelmünket. Nem hagynak sem időt sem pedig módot elmélyülni önmagunkban és megkérdezni a lelkünktől, a bölcsebbik énünktől, hogy mi is a feladatunk, a célunk ebben az életben. Valamelyik pártért agitálni? Netalán a szabadságjogokért küzdeni? Harcolni egy fegyveres konfliktusban? A cégünk sikerességéért dolgozni? Gyereket nevelni? Az utóbbi fontos és szép dolog, de nyilván nem azért születtünk le, hogy csupán gyereket neveljünk.
A gyerekeink meg megint csak életcélként a gyereknevelésért szülessenek… A célunk ennél több.

Csakhogy, a nyugati létforma nem hagy időt mindezen elgondolkodni, meg aztán badarságnak tartja az egészet. Közben milliók úgy élnek le életeket, hogy küzdenek, családot nevelnek, küzdenek, dolgoznak, dolgoznak és távoznak ebből a világból. Leéltek egy életet, futottak egy felesleges kört…

Murzsicz András | Fotó