Home A tudomány rejtélyei Ennek a kutatónőnek a munkája átírhatja a földönkívüli élet kutatását

Ennek a kutatónőnek a munkája átírhatja a földönkívüli élet kutatását

0

Dr. Laurie Leshin, az ASU öregdiákja a NASA Sugárhajtási Laboratóriumát (JPL) vezeti. Az űrkutatás iránti szenvedélyét fiatal lányként a Marsról készült képek inspirálták. Jelenleg a JPL-t, a NASA legfontosabb kutatási és fejlesztési központját vezeti. Dr. Leshin kreativitásáról és a felfedezés iránti elkötelezettségéről ismert. A Corona del Sol Gimnáziumban és az Arizonai Állami Egyetemen végzett, ahol később professzor lett, és hozzájárult az ASU Föld- és Űrkutatási Iskolájának elindításához.

A világ egyik legjobb női tudósaként Dr. Leshin egy olyan csapatot irányít, amely az űr határainak felfedezésére összpontosít az emberiség javára. A JPL jelentős szerepet játszik abban, hogy többet tudjunk meg bolygónkról és azon túlról. Az ASU vezeti a Psyche küldetést, amely egy fémekben gazdag aszteroidát és a bolygóképződés mögött álló folyamatokat vizsgálja. Az Europa Clipper küldetés, amelyben Dr. Leshin is részt vesz, a Jupiter holdját hivatott vizsgálni az élet jelei után kutatva.

Dr. Leshin vezetését a sokszínűség iránti elkötelezettség jellemzi. Ő az első olyan igazgató, akinek irányítása alatt a JPL alkalmazottainak több mint 30%-a nő. Az ő múltjához tartozik a Curiosity marsjáró 2012-es Marsra szállásának megünneplése. Dr. Leshin jövőképében szerepel az űrkutatás előmozdítása, a földönkívüli élet kérdésének megválaszolása, valamint az egyetemekkel és az űrkutatási magáncégekkel való partnerségek előmozdítása.

Fotó: YouTube / FOX 10 Phoenix