Home Hírek Ez hozhatja meg a váratlan fordulatot a Kennedy-gyilkosság ügyében

Ez hozhatja meg a váratlan fordulatot a Kennedy-gyilkosság ügyében

401
0

Dallas — Újra kinyílhatnak a Kennedy-gyilkosság aktái! Előkerült ugyanis a John F. Kennedy elnök (†46) boncolásakor készült rajz, amely bizonyíthatja, hogy két irányból érkeztek a lövések, azaz nem egy, hanem legalább két merénylő tört 1963. november 22-én az elnök életére.

Pár nap múlva 3000 dolláros (830 ezer forintos) induló áron árverezik el azt a rajzot, amelyet a már halott Kennedy elnököt először megvizsgáló orvos, dr. Robert Mc­Clelland (88) a Parkland kórház bonctermében készített. A vázlatot is tartalmazó feljegyzéseket sokáig elveszettnek hitték. Ezért duplán érdekes, hogy felbukkant a hitelesnek mondott vázlat, és ez újra táptalajt adhat a korábbi összeesküvés-elméleteknek.

A Kennedy elnök koponyasérüléseiről készített, aláírásával is hitelesített kezdetleges skicc alatt az orvos saját kezűleg jegyezte le, hogyan helyezkedett el a két bemeneti és kimeneti seb.

Ebből világosan leolvasható, hogy a fejet ért sérülések közül a halált okozó lövés elölről érte az elnököt. Korábban a gyilkosságot kivizsgáló, és hivatalosnak nyilvánított Warren-jelentés azt írta, hogy a fejlövés hátulról érte az elnököt. Szintén elölről kapott lövéstől ered a másik bemeneti, a nyakon talált seb is.
A rajz azért cáfolata az eddigi hivatalos álláspontnak, mert lövés a pillanatában az egyedüli gyilkosnak kikiáltott Lee Harvey Oswald éppen az elnöki kocsi mögött levő tankönyvraktárból tüzelt.

Az évek óta rejtőző, nevét titokban tartó magángyűjtő kezéből kikerült szenzációs rajz így azt az elméletet támogatja, amely szerint a második orvlövész a sövénynél állt, az elnöki konvoj előtt.

– A rajz hiteles és meggyőző bizonyíték arra, hogy többen vettek részt a hírhedt merényletben – állítja Michael Kirk, az aukciós cég szakembere.

Blikk