Home Cikkek Fekete lovag, a 13000 éves idegen műhold

Fekete lovag, a 13000 éves idegen műhold

1342
8
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

Az ötvenes években, a csillagászat és űrkutatás hőskorában, egyre több csillagász jelezte szerte a világon, hogy egy azonosítatlan, a Föld körül keringő műholdat észlel, mely ráadásul rendkívül furcsán viselkedik. Az észlelést nem sokkal később (1960 februárjának első napjaiban) az Amerikai Védelmi Minisztérium is megerősítette, majd hirtelen elfekvőbe is került az ügy. Vajon miért?

1960. február 11-ei számában a “The New York Times” című napilap egy rejtélyes szatellit felfedezéséről közölt le cikket, melynek következtében egy csapásra ismerté válik szerte a világon, egy “Black Knight” azaz “Fekete lovag” néven emlegetett, azonosítatlan űrbéli objektum, melynek létezését mind az amerikaiak, mind pedig az oroszok detektálják és elismerték.

fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_1

Az első fotókra sem kellet soká várni, melyeket 1960. szeptember 3-án a Long islandi Grunman Repülőgépgyár nyomkövető kamerája készített. Ez idő tájt egy bizottság is összehívásra került, hogy megvitassák az idegen műholddal kapcsolatos észrevételeket és teendőket, de eme gyűlés eredménye sohasem került aztán nyilvánosság elé, s az UFO műhold léte “hivatalosan”, annak ellenére, hogy még ma is milliók fantáziáját mozgatja meg, lassacskán feledésbe merült…

Furcsaságok a műhold körül

Eme műhold felfedezésekor még csak alig néhány (így jól ismert) ilyen szerkezet keringett a Föld körül. Méretét (és feltételezett technikai adottságait) tekintve az objektum többszöröse egy normál műholdénak. Sebessége és keringési iránya sem a megszokott, hisz a földi műholdak általában lassabban és nyugatról keletre, míg a Fekete lovag pont fordítva, kelet-nyugati irányba, poláris pályán és meglehetősen gyorsan mozog. Időnként egyébként még a Földről is lehet látni, amint egy apró, de fényes, vörös pontként áthalad az éjszakai égbolton.

Rádiójelek, melyeket kibocsátott

Az Egyesült Államok, az egykori Szovjetunió, de még sok más (főként európai) ország is észlelte, hogy az idegennek vélt űreszköz kódolt jeleket bocsátott ki, melyeket egyeseknek (például a jelsorozatot adásuk közben szintén észlelő HAM rádió egyik munkatársának is) sikerült dekódolniuk. Állításuk szerint a jelsorozat az Ökörhajcsár csillagkép 13000 évvel ezelőtti helyzetéről és állapotáról tartalmazott meglepően pontos információkat, konkrét célja és üzenete azonban egyenlőre nem ismert. Ebből az incidensből kiindulva sokan vélik azonban úgy, hogy ezek szerint a Fekete lovag 13000 évvel ezelőtt indulhatott az eddig ismeretlen űrlény civilizációtól útjára, vagy éppen akkor állhatott geostacionárius pályára, s így azóta keringhet Földünk körül vizsgálva azt.

Mi a NASA véleménye

A Fekete lovagról készültek kiváló minőségű, bevizsgáltan nem meghamisított, eredeti NASA fotók is, melyek a Johnson űrközpontból való kikerülésükkor nagy port kavartak. A Fekete lovag szatellitről készült, meglehetősen jó fényképek sokak szerint igen meggyőzőek. A NASA közleménye szerint viszont a képeken csak Explorer műholdjuk váza látható. Bizonyos kutatók, mint például Aranyi László (a Brit Királyi Bolygókutató Társaság és a New York-i Tudományos Akadémia tagja) szerint (Enigmák, ISON üstökösről szóló adása) azonban ez a kijelentés azért nem helytálló, mert az Explorer egy jól felismerhető, hengeres alakú mesterséges hold, nem pedig ilyen furcsa, többnyire rombuszoktól hemzsegő forma.

A vitatott felvételek a következőek:

fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_2fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_3fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_4fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_5fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_6fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold_7

Bármi is legyen az igazság, annyi biztos, hogy (minimum felfedezése óta) a Fekete lovag (műhold, űrhajó, vagy más egyéb felhasználású objektum) továbbra is a Föld körül kering, s talán egyszer majd kiderül az is, hogy ki és vajon mire kíváncsi általa…

bestofcafe.hu

8 COMMENTS

 1. Erről még nem is hallottam. Nagyon érdekes ez. 
  13 000 éve itt kering az idegen műhold a Föld körül? Szóval, akkor nagyjából Mu elsüllyedésének idején (i. e. 11 531.) kezdte ezt el!  
  :O    Jó rég volt. 
  És ez a műhold  egy újabb bizonyíték űrlények létezésére. 
   
   

 2. Kedves Orion:Ha szép derült eget fogsz ki,akkor rengeteg műholdat láthatsz egy este,illetve még az ISS-t is.(Nekem többször volt szerencsém látni egy éjszaka leforgása alatt is)
  Kedves Szpacsek:
  Charles Messier már a 19. században 6-7 magnitúdós,már eléggé jó szemet kívánó gömbhalmaztokat,galaxisokat,és diffúz ködöket is látott(amikről akkoriban persze még nem tudta mik azok,pusztán csillagoknak vélte őket)
  Hogy hogy nem látott volna egy minden egyes este az égboltot többször is átszelő eszközt?
  Benne kellene lennie ennek az objektumnak minden ismert csillagászati feljegyzésben,ami csak létrejött az írott történelem alatt.
  Illetve hogy hogy nem érzékelték már jóval hamarabb a rádiójeleket?Már az 1930-as években is figyelték a rádióhullámokat,és egy kósza adást biztosan rögzítettek volna.
   
  Válaszát előre köszönöm.

 3. Köszönjük a cikket lapee!

  Még nem is halottam erről  a műholdról,ha jók az ismereteim akkor 130 fényév távolságból került ide. Nos várom a hozzászólásokat hogyan vagy mennyi idő alatt tette meg ezt a hatalmas távolságot?