vasárnap, augusztus 25, 2019
Home Cikkek Félelmetes orvos kísért egy kis angliai városban

Félelmetes orvos kísért egy kis angliai városban

955
0
Megosztás

Az angliai Chester igazán ismert az egyedi középkori építészetéről, de nemrégiben egy másfajta középkori ereklye is feltűnt a városban. Állítólag egy borzalmas pestisdoktor jelenik meg az utcákon az éjszaka kellős közepén.

A Chester Chronicle-ben is megjelentek a furcsaságok, a közösségi médiát elárasztották a furcsa alakkal, aki régies csőrös maszkot visel és olyan kalapot, amelyet akkoriban a pestisdoktorok. Más információt nem találhatunk róla, csak egy elmosódott alakot, amely a városlakókat azonnal gondolkodásra intett.

2

Régen a pestisdoktorok egyik helyről a másikra utaztak, és a fertőzötteket gyógyították. Legtöbben a furcsa csőrös maszkkal kapcsolják őket össze, amely állítólag arra szolgált, hogy ne kapják el a betegséget. A maszkot illatos dolgokkal töltötték, amelyek segítettek abban, hogy belélegezzék a fertőzött levegőt.
Manapság ezeknek az orvosoknak a látványa inkább egy horrorfilmre emlékeztethet bennünket. Amíg Chestert ez a félelmetes orvos kísérti, addig Kaliforniában meg félelmetes bohócok riogatják az embereket. Úgyhogy lehetséges, hogy a pestisdoktor jelmezét is valakit magára öltötte, hogy felhívja a lakók figyelmét.

1

Bizzarium