Home Cikkek Feltűnt az égen Niburu Indonéziában?

Feltűnt az égen Niburu Indonéziában?

0

620x0Pár napja furcsa fotót lőhettek az indonéziai Tarakanban, azok akik csak egy szép naplementét akartak fotózni. Egy napkorong helyett, ugyanis kettő lebegett a horizonton, furcsa, földöntúli fénybe borítva a környéket.

A jelenség ugyan csak néhány percig tartott, amíg el nem takaták a felhők, de minden bizonnyal örökké emlékezetes marad a szemtanúk számára.

Sokan a földönkívűliek kezét látták a dologban, vagy a titokzatos Nibiru bolygó eljövetelének jeleként értelmezték a jelenséget ám tudományos magyarázat is van a dologra, ami nem feltétlenül a valódi magyarázat.

620x0

A tudomány világában melléknapnak, vagy napkutyának nevezik az ilyen légköri látványosságot. Ez egy a halojelenségek körébe tartozó légköri fénytünemény, amely a napkorongtól két oldalon elhelyezkedő fényes foltok formájában jelentkezik. A foltok lehetnek fehérek vagy színesek, gyakran csak az egyik oldalon lévő látható belőlük, mint ebben az esetben is.

A melléknapokat a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hozza létre speciális körülmények között, ezért is igen ritka. A melléknapok mindig a napkoronggal azonos magasságban figyelhetők meg. Éjszaka hasonló módon alakulhat ki a mellékhold jelensége, azonban az jóval halványabb, így észrevétele is nehezebb, főleg telihold idején figyelhető meg halvány, fehéres fényfoltokként.

Legutóbbi Kanadában tűnt fel hasonló látványosság, 2015 november 2-án. Mindez persze szintén csak egy lehetséges magyarázat, hiszen nem mondhatjuk biztosra, hogy csak a természet játszik velünk és azt sem, hogy valóban a Naprendszer ismeretlen bolygója tűnt fel.

Ripost – paranormal.hu