Home Hírek Fény derült néhány szovjet UFO titokra

Fény derült néhány szovjet UFO titokra

353
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

Egy mostanában, a titkosítás alól feloldásra került CIA hírszerzési jelentés fényt deríthet egy ötven éves UFO rejtélyre. 1973 nyarán egy szemtanú azonosítatlan, zöld, gömb alakú objektumot figyelt meg az égen egy szovjet kísérleti rakétatelepen a mai Kazahsztán területén.

A másik, korábbi, 1978-as jelentés szerint 1973-ban egy férfi egy sporteseményt nézett a TV-n, amikor kilépett az ajtón, hogy egy kis friss levegőt szívjon.

A jelentésben az áll, hogy a férfi észrevett egy zöld alakú kört, amelyből 10-15 másodper után számos kisebb kör formálódott a központi anyag körül. Percek alatt a jelenség eltűnt. Nem követte zaj és robbanás sem.

Az új, titkosítás alól feloldott aktában több részlet is kiderül a telepről, amely felett ez a jelenség látható volt és a szemtanú észlelte. A telep kísérleti jellegű volt, ahol rakétákat és robbanófejeket teszteltek; olyan robbanófejeket is, melyek fémgolyókkal voltak megtöltve. De a telepen folytak kísérletek lézerfegyverekkel is, melyekről nem lehetett tudni, milyen távolságig tesztelték azokat. A dokumentum szerint nagy teljesítményű antennák is részt vettek a kísérletben.

Vajon léteznek-e még hasonló kísérletek napjainkban és jelenthetnek-e fenyegetést bármire nézve is?

A dokumentum itt található.

Newsweek.com | paranormal.hu