Home Cikkek A Barney Hill incidens

A Barney Hill incidens

695
5
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

A találkozások rémületesebb formája, amikor az idegenek el is rabolják az embert. 50 éve már, hogy Betty és Barney Hill egy szeptemberi éjszakán a Portsmouth – hoz vezető úton tartottak hazafelé, amikor megláttak egy nagy világító tárgyat az égbolton, miközben éppen őket követi és az autójuk felé tart.

Barney rémülten kiszállt és távcsövével figyelte, amint az emberszerű szürke alakok tanulmányozzák őket a furcsa tárgy ablakán keresztül. Attól félve, hogy elrabolják őket visszaszállt a kocsiba és gyorsan elindultak. Nem sokkal később 35 mérfölddel messzebb találták magukat, és azt vették észre, hogy az eltelt két órára nem tudnak visszaemlékezni.

Dr. Benjamin Simon a neves pszichológus a visszatekintéssel történő hipnózis technikáját bevetve próbált segíteni Hill-éknek a visszaemlékezésben, így számos hipnózissal eltöltött alkalom után a Hill házaspárnak sikerült visszaemlékeznie arra, hogy miként rabolták el őket a földönkívüliek és, hogy milyen pszichológiai vizsgálatokat végeztek el rajtuk mielőtt visszakerültek az autójukba teljesen kitörölt emlékezettel.

Nehéz lett volna visszaemlékezni a történésekre a pszichológus segítsége nélkül. Ugyanakkor, még így is felvetődik a kérdés, mit akartak pontosan a földönkívüliek tőlük. Ennek a megválaszolásában már aligha segíthet a hipnózis. Talán sose tudjuk meg.

5 COMMENTS

  1. Nagyon kiváncsi leszek erre a filmre. Remélem jobban fog sikerülni mint a Travis Walton elrablásáról készült Égi t?z cim? film. Az igazat megvalva a Whitley Strieber elrablásáról szóló Idegenek áldozata cim? film se volt az igazi. A Communion könyvet elolvastam alapm? az eltéritések kategóriájában akárcsak a Budd Hopkins Missing Time-a és Intruders -e.

  2. Szerintem elég hátborzongató a Betty és Barney Hill sztori. Több régebbi dokumentumfilmben láttam és hallottam az esetr?l meg persze sokat olvastam is róla. Betty még öregen is rettegve emlékezett vissza arra az éjszakára.