Home Földönkívüliek Földönkívüli technológia nyomaira bukkanhattak a Csendes Óceánban

Földönkívüli technológia nyomaira bukkanhattak a Csendes Óceánban

0


Avi Loeb, a Harvard Egyetem egyik professzora és csapata meteorból származó darabokat hozott fel, melyről úgy vélik, idegen technológiához kapcsolódik. A meteor 2014-ben csapódott a Pápua Új-Guinea partjainál.

Az Amerikai Űrparancsnokság szinte teljes bizonyossággal megerősítette, hogy a anyag egy másik naprendszerből származik. A csapat számításokat végzett a meteor lehetséges útvonalának meghatározására, valamint tíz fémdarabot is talált, amelyeket szferuláknak neveznek. Ezek mikroméretűek és különleges színekkel rendelkeznek.

Az összetétel elemzése kimutatta, hogy a szferulák főként vasból, szilíciumból, magnéziumból és titánból állnak. Ezek a szferulák anyagtanilag erősebbek, mint a korábban megfigyelt űrtörmelékek, és gyorsabban haladtak, mint a Nap környékén található bármely testek 95%-a, ami arra utal, hogy a tárgy egy másik civilizáció technológiájának egy darabja lehet.

Jelenleg további kutatások folynak a Harvardon annak megállapítására, hogy a szferulák természetesek vagy mesterségesek-e, remélve, hogy több törmeléket és egy nagyobb darabot is találnak majd a meteorból, ami további válaszokat adhat a rejtélyre.

Fotó: Pixabay – bogitw