Home A múlt rejtélyei Földönkívüli trónok és kozmikus titkok

Földönkívüli trónok és kozmikus titkok

0

A Gízai Nagy Piramis, a világ egyik legrejtélyesebb építménye továbbra is lenyűgözi az archeológusokat és kutatókat annak titkaival. Egyiptomi régészek korábban különböző strukltúrákat és üres tereket fedeztek fel a piramisban, felkeltve a sokak kíváncsiságát arról, mit rejthet pontosan a Nagy Piramis mélye. Az olasz Giulio Magli professzor egy érdekes elméletet vetett fell korábban, mely szerint egy hatalmas, más világból származó fémötvözetekből készült földönkívüli trón található a piramisban. Ha igaz, milyen következményekkel jár ez az ókori egyiptomi világgal kapcsolatos történelemre?

A professzor szerint egy hatalmas trónról lehet szó, amely földönkívüli anyagból készült a király számára. Ez a trón valahol a piramis egy még felfedezetlen üregében lehet, egy titkos kamrában és mindez teljességgel bizonyítható. Szerinte az egyik felfedezetlen üres kamra nem szolgálati átjáróként szolgált a kivitelezés során, hanem egy olyan szobát takar, ahol a fémtrónt elhelyezték.

A trón maga egy olyan fémötvözetből készült, amely földönkívüli anyagokból áll, főleg meteoritokból kinyert ásványokból. A professzor szerint azért építhették meg ilyen anyagokból, mert tisztelték az ősi, égből származó isteneket és az esőként hulló aszteroidákat és meteorokat az istenek ajándékának tekintették, földöntúli erőt tulajdonítva nekik.

Az ókori egyiptomiak úgy hitték, hogy a trónon ülő uralkodó másvilági erőkkel van felruházva, amit a piramis szövegeinél jobban aligha bizonyít valami jobban. Ezek a szövegek ugyanis azt közlik, hogy a fáraó halála után a csillagok közé emelkedett fel. Lehet, hogy ez a fémből készült trón volt az a kapu, amelyen keresztül ezt az állapotot elérhették, mint ahogy a professzor is állítja?Különösen hangzik az elmélet az tény, de ettől függetlenül mindez bizonyítható. A professzorral egyet kell, hogy értsek: a piramisban fel kell fedezni az összes lehetséges rejtett kamrát.

A Gízai Nagy Piramis körülölelő misztikum sokszor új dimenziókat ölt, amikor egy új elmélet talál ki valaki – nincs ez másképp egy földönkívüli trón lehetőségével sem. Ez az elmélet is arra ösztönöz minket, hogy újraértelmezzük az ókori civilizációkat és azoknak tiszteletét az ég felé. Akár tehát létezik a földönkívüli trón a piramis belsejében, akár nem, a rejtett kamrák folyamatos felfedezése további titkokat ígér, kiszélesítve ismereteink határait az ókori világ ikonikus csodájáról.