Home A tudomány rejtélyei Földönkívüliek néz­ték végig a Holdra szál­lást

Földönkívüliek néz­ték végig a Holdra szál­lást

0

Az Apollo-15 le­gény­sé­gé­nek egyik hold­sé­tá­ját egy fura ob­jek­tum kí­sérte végig, ami úgy néz ki, mint egy űr­sikló. Meg­döb­bentő fel­vé­te­lek.

Érdekes részletre bukkantak a NASA nyilvános archívumában önkéntes űrkutatók. Az Apollo-15 egyik holdra szállásakor készült felvételen ugyanis van egy apró, de annál érdekesebb objektum.

Egy űrsiklóra hasonlító folt, ami geometriailag tökéletesen szimmetrikus, és végig egy helyben lebeg. Valamint úgy tűnik, mintha az asztronauták holdsétáját figyelné.

Az persze furcsa, hogy egy 1971-es felvételen miért csak most szúrtak ki egy ilyen részletet. De könnyen magyarázható azzal, hogy a NASA szempontjából ugyan fontos volt a küldetés, ám a közvéleményt nagyon nem hozta lázba, hiszen ez volt már a negyedik holdra szállás. Így az ott készült képeket és videókat jóformán senki nem elemezte azóta. Egészen eddig.

Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a felvétel, a korából adódóan, már megsérült, mielőtt a netes archívumba feltöltötték, és a folt így keletkezett. Mindenesetre érdekes a dolog.

A videó itt tekinthető meg.

Ripost