Home Cikkek Fosszíliákat találtak a Marson?

Fosszíliákat találtak a Marson?

0

mars-thigh-bone-illusion-curiosity-photoAz elmúlt hetekben a Curiosity egyik fotója került nyilvánosságra, melyen egyesek szerint csontok láthatók. A NASA cáfol, állítván, hogy ezek csak marsi kövek.

A fotó először egy UFO blog oldalon jelent meg, de hamar felkapta a média. A NASA reagált a képpel kapcsolatos állításokra. Az egyik illetékes szerint nem csontokat látunk, hanem szél vagy víz által erodált köveket.

A hivatalos álláspont szerint a Curiosity már elegendő bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy kiejelentsük, egykor alkalmas volt a letelepedésre a Mars, arra még nem talált konkrét bizonyítékot, hogy nagyobb élőlények is éltek ott.

mars-thigh-bone-illusion-curiosity-photo

“Ha valaha is létezett ott élet, akkor lennie kell ott néhány mikróbának. A Marsnak alighanem soha nem volt elég oxigénje az atomoszférájában, hogy komplexebb organizmusok fejlődjenek ki rajta. Éppen ezéért nagyobb fosszíliák jelenléte kizárt.”

A NASA által felvetett állításokra sincs bizonyíték. Hiszen semmi sem bizonyítja azt, hogy ne létezhetett ott másfajta élet, ami nem oxigén alapú. Ezenkívülk a Marsnak egy rendkívül kis részét sikerült még csak felfedezni, számtalan helyről vizsgálhatunk be anyagokat, melyek bármelyikében lehetnek nyomai az egykori életnek.

Az az állítás pedig, hogy a képen látható törmelékek nem csontok, éppolyan igazak, minthogy azok nem kövek. Hiszen senki nem járt ott, hogy ezt egyértelműen megmondja. Ez a marsi titok is tehát titok marad még.

 

paranormal.hu