Home Földönkívüliek Frederick Valentich eltűnése

Frederick Valentich eltűnése

0

Frederick Valentich egy Tasmánia közelében fekvő szigetre tartott, amikor nyomtalanul eltűnt egy UFO-val való találkozás során.A 20 áves ausztrál pilóta egy egymotoros, kölcsönzött repülővel akart eljutni a King szigetre 1978 október 21-én. A célja az volt, hogy beszerezzen némi tengeri ételt.

Egészen délután 7 óráig minden rendben is ment, amikor a Melbourn-i Légi Irányító Központtól megkérdezte, hogy van-e más légi jármű a térségben. A kapcsolatot egy Steve Robey nevű légiirányító vette fel vele. A pilóta beszámolója szerint egy nagy sebességgel tartó objektum tartott felé.

Steve Robey közölte, hogy semmiféle repülő nem járt akkor a közelben és a radaron nem látható semmi.

“Négy leszállást jelző fényt látok. A jármű épp most repült el felettem leglább 1000 láb magasan” – mondta Valentich. “Azt hiszem szórakozik velem. Mér kétszer, háromszor is elrepült felettem, nem tudom meghatározni milyen sebességgel.”

A pilóta az objektumot fémesnek írta le, melynek zöld fény volt a tetején. Az egyik pillanatban azt állította, hogy eltűnt a szeme elől és rögtön utána felbukkant az ellenkező oldalon.

“Most lebeg. Ez biztos, hogy nem repülő.” – mondta.

17 másodperccel később a kommunikáció megszakadt és többé semmi nyomát nem találták a pilótának.

News.com.au | paranormal.hu