Home Cikkek Furcsa esetek, amelyek valójában megtörténtek I.

Furcsa esetek, amelyek valójában megtörténtek I.

1445
0
Megosztás

Néha történnek velünk dolgok, amelyeket nem tudunk megmagyarázni, hosszabb távon sem. Most ilyeneket hoztunk nektek!

1. A Kentucky hús zuhany

Megennéd azt a húst, ami az égből zuhan? 1876-ban az emberek ezt tették. Kentucky államban pár ember ugyanis azt tapasztalta, hogy hús hullik az égből. 1876-ban Allen Crouch és felesége nézték, ahogy húseső esik a farmra. Néhányan azért megkóstolták őzhús, esetleg birkahús lehetett. A tudósok szerint a legvalószínűbb, hogy keselyűk potyogtatták el a húst. Valószínűleg túlették magukat, majd kihányták a félig megemésztett húst. Persze ez csak egy teória.

2. Emberi lábak a tengerben

2016 februárjában napokkal egymás után sodort a tenger partra olyan emberi lábakat, amiben levágott lábfejek voltak. Elképesztő, de nem ez volt az első eset Vancouver szigetének partjainál. 2007 óta 16 levágott emberi lábat sodort partra a víz. A nyomozók szerint vagy sorozatgyilkosok ténykedése nyomán történhettek az esetek vagy természetei katasztrófák miatt történtek. De miért nem találtak sosem más maradványokat ezen kívül? Az ügyet még inkább bonyolítja, hogy a legtöbb esetben jobb lábat találtak futócipőben.

3. Németország robbanó békái

Hamburg közelében találunk egy apró tavat, amelyben békák robbantak fel 2005-ben. Több mint 1000 békatetemet találtak. Megvizsgálták az esetet, de mivel semmilyen gombára vagy vírusra nem találtak, így a tudósok előálltak az éhes varjak ötletével. Frank Mutschmann szerint a varjak kedvelik a varangymájat, így kilyukasztották a békák hasát és mellkasát, védekezésképp a békák felpuffadtak, de a seb és a hiányzó máj miatt (esetleg a lyukas tüdő miatt), felrobbantak. Természetesen ezt sok tudós nem tudta megerősíteni.

4. Tökéletes kiejtéssel ébredni

2014-ben Ben McMahon egy hétig kómában volt egy autóbaleset után, amikor felébred angol helyett perfekt mandarinul kezdett beszélni, amit ugyan tanult azelőtt, de sohasem magas szinten. A tudósok szerint az agy egy olyan területét érte a trauma, amely a beszédért felelős, de hogy hogyan lett tökéletes tudója a nyelvnek, az a mai napig kérdéses. McMahon nem az egyedüli ember, aki új nyelvekkel a fejében tért vissza a kómából.

5. Visszatérő reggeli felhők

Évszázadok óta a felhőket használjuk arra, hogy jóslatokba bonyolódjunk az időjárásról. Azonban van egy olyan felhőréteg, amit nem sokan ismerünk. Ezek a hosszú, keskeny felhők egyenes vonalakban tűnnek fel és hosszan nyúlnak el. Általában Szeptember és November között tűnnek fel északkelet Ausztráliában. A tudósok szerint a tengeri szellő kreálja őket, de sokkal többet nem tudnak róla. Különös jelenség, az teljesen bizonyos.

Bizzarium