Home Cikkek Furcsa hangok egy régi házban

Furcsa hangok egy régi házban

377
0
Megosztás
Az 1930-as években Spanyolországban egy különleges eset rendítette meg a rendőrséget, a katonaságot és a nemzetközi sajtót. A furcsa eset Zaragoza városában történt 1934 szeptemberében.

A furcsaságok a Palazón család második emeleti otthonában kezdődtek. A családi egy társasházban lakott a Gascón Gotor utcában, és szeptember 27-án furcsa sikolyokat, nevetést és hangokat kezdtek hallani, amelyek a konyha falából szűrődtek ki. Legerősebben a kéményből hallották a furcsaságokat, amely a ház több pontjához is csatlakozott, mielőtt kiért volna a tetőre. Egyértelműen férfitől származott a hang. 

1
A család a szomszédoktól kért segítséget, a furcsa hangokat már mások is hallották, így lassan az egész társasház rettegni kezdett. A legtöbben úgy gondolták, hogy  hangok egy átverés részei, de ennek ellenére sokan természetfeletti eredetre gyanakodtak. A család úgy gondolta, hogy a teremtmény egy manó vagy egy goblin lehet. Ezzel együtt a helyiek is érdeklődni kezdtek. Nagyon sokan bámészkodtak a ház közül, páran nyomozni is kezdtek, így egyre többen jutottak el a Palazón család fiatal takarítónőjéhez, Pascuala Alcocerhez, hiszen a hangok sokszor őt hívták.

2

A Palazón család végül novemberben a rendőrséghez fordult, ekkor még inkább megnőtt az érdeklődés a hangok iránt. A hatóságok átkutatták pincétől padlásig az épületet, de nem találtak sehol senkit. Később teljes mértékben kiürítették a házat, hogy meggyőződjenek arról, hogy senki sem szórakozik velük. Már orvosokat, pszichológusokat és papot is hívtak a helyszínre.
Aztán egyik pillanatról a másikra a hangok elhallgattak két teljes napra. Persze, itt a történetnek még korántsincs vége. A látogatók napokkal később ezt hallották: ?gyávák, gyávák, itt vagyok.? A rendőrség azonnal visszatért a helyszínre, de a Parazón család már kiköltözött a lakásából.
Az őrület elérte a tetőpontját. Rádióadók próbálták élőben közvetíteni a hangot és megjelentek a Scotland Yard emberei is, később már a polgármester is megkérte az embereket, hogy közösen füleljék le a csínytevőt.

3

December negyedikén maga a polgármester tett bejelentést, hogy a hang a fiatal takarítóhoz, Pascuala Alcocerhez tartozott. Kiderült, hogy a lány önkénytelen hasbeszélő, hiszen egyáltalán nem volt tudatában annak, hogy beszél. Természetesen sokakat ez a válasz sem elégített ki, hiszen sok esetben a lány a ház közelében sem volt, amikor a furcsa hangokat hallották. Ennek ellenére a legtöbben készen álltak arra, hogy továbblépjenek. A házban lassan visszatértek a dolgok a normális kerékvágásba, de igazából sohasem találtak kielégítő magyarázatot az esetre.

Bizzarium