Home Cikkek Furcsaságok az Ebola körül

Furcsaságok az Ebola körül

8

ebola_micrograph_virus-afriqueMostanra már napi szinten jelennek meg az újabb és újabb hírek az Ebola járványról a főáramú és alternatív médiában egyaránt. Bár nem tudni, hogy a tudósításoknak mekkora hányada tekinthető félelemkeltésnek, abban mindenki egyetért, hogy az Ebola valós veszélyt jelent.

Mint a legtöbb járvány esetében, az alternatív híreket követő olvasókban bizonyára most is felmerül a kérdés, hogy vajon a helyzet ilyen mértékű súlyosbodása csupán a véletlen műve vagy sem.

Az alábbi két cikkrészlet ezzel kapcsolatban vet fel néhány érdekes körülményt. Jon Rappoport felteszi a kérdést, hogy mit kerestek a biológiai fegyverek kutatására specializálódott amerikai szakemberek az Ebola járvánnyal sújtott területeken:

Azonnali és független vizsgálatot kellene indítani a Tulane Egyetem és az amerikai hadsereg Fort Detrick-i, biológiai hadviselésre specializálódott orvosi létesítményének munkatársai által végzett kutatással kapcsolatban, akik immár több éve tevékenykednek nyugat Afrikában.

Pontosan mit is csinálnak ott? Milyen diagnosztikai kísérleteket végeznek Sierra Leone állampolgárain? Miért hallunk arról, hogy Sierra Leone kormánya nemrégiben arra kérte az egyetem kutatóit, hogy függesszék fel az ?Ebola vizsgálatokat??

Vajon a kutatók kísérleti kezeléseket (például monoklonális antitest Monoklonális antitestneknek nevezzük azokat az immunfehérjéket (ellenanyagokat vagy antitesteket), melyek egyazon immunsejt-telepben (klónban) termelődtek. terápiát) teszteltek a lakosságon? Amennyiben igen, milyen káros mellékhatásokat tapasztaltak?

A Sierra Leonéban, Guineában és Libériában (a hatóságok elmondása alapján az Ebola járvánnyal súlytott helyszíneken) folyó kutatási program hivatalos célja, egyebek között, a lázat okozó vírusok biológiai fegyverként történő azonosítása, a jövőben történő felhasználás céljából.

Tudni szeretnénk, hogy a kutatás pusztán védelmi jellegű, vagy korábbi esetekhez hasonlóan csupán fedőakcióként használják biológiai fegyverek kifejlesztéséhez. A Tulane Egyetemnek a térségben évek óta tevékenykedő munkatársai éppen a hatóságok által a 2014-es Ebola járvány epicentrumaként meghatározott területeken dolgoznak.

A kutatók más intézményekkel együttműködve végzik munkájukat. Ilyen például az USAMRIID, az amerikai hadsereg Maryland-i Fertőző Betegségek Orvosi Kutató Intézete, ami köztudottan a biológiai hadviseléssel kapcsolatos kutatásokra specializálódott.

Egy másik érdekes cikk pedig egyebek mellett azt feszegeti, hogy vajon miért adott 1,5 millió dolláros támogatást a Monsanto az Ebola kezelésével kapcsolatos kísérleteket folytató gyógyszeripari cégnek: monsanto-bio-terroristSzámos kísérleti gyógyszer létezik az Ebola kezelésére, azonban ezek egyike sem kapható vagy engedélyezett.

Érdekes információ, hogy a TEKMIRA Pharmaceuticals, az Ebola ellenszerén dolgozó gyógyszeripari cég 1,5 millió dolláros pénzinjekciót kapott a Monsantótól. A sajtónyilatkozat szerint ?a Tekmira Pharmaceuticals az új RNSi génterápiára szakosodott bio-gyógyszeripari cég, amely a lipid nanorészecskék (LNP) bejuttatását lehetővé tevő fejlett technológiát kínál gyógyszeripari partnerei számára.?

Elmondása szerint a Monsantótól kapott pénzt a mezőgazdaságban alkalmazott RNSi technológiára költi majd. A Wall Street Journal szerint az ügylet üzleti értéke 86,2 millió dollár. A Tekmira egy másik sajtónyilatkozata szerint a cég 140 millió dolláros szerződést kötött az amerikai hadsereggel az Ebola kezelésére alkalmas gyógyszerek kifejlesztésére:

?Az Ebola vírus elleni, TKM-Ebola nevű RNSi génterápia, az amerikai védelmi minisztérium Orvosi Ellenintézkedés Rendszerek és Biológiai Védelmi Terápiák (MCS-BDTX) részlegével kötött 140 millió dolláros szerződés keretén belül kerül kifejlesztésre.?

Nem szeretnénk összeesküvést látni, ahol esetleg nincs, de furcsa véletlennek tűnik, hogy a Monsanto éppen a komoly média figyelmet követelő Ebola járvány közepette ad tetemes készpénzinjekciót egy kulcsfontosságú és az Ebola ellenszerén dolgozó gyógyszeripari cégnek. A jelenlegi helyzet jelentős piacot teremthet egy ilyen gyógyszernek.

Sajnos a modern gyógyászat múltját szemlélve számos esetben láthattuk, hogy a gyógyszeripar, az Amerikai Járványügyi Hatóság és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rájátszott a járványok súlyosságára, hogy az aktuális betegségre kifejlesztett gyógyszerek forgalmát növelje. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a jelenlegi járvány nem valós veszély. Ismerve azonban az érintett érdekek múltját, igencsak gyanús körülmény, ha a járvány miatt bizonyos cégek tetemes haszonra tehetnek szert.

Emlékezzünk, hogy az oltóanyaggyártók sok milliárd dollárt kerestek a mesterséges sertésinfluenza járványon és az akkor pánikszerűen felhalmozott sok tízmillió dollár értékű oltóanyagkészleten, amit később az érintett kormányok kénytelenek voltak megsemmisíteni.

 

idokjelei

8 COMMENTS

 1. Sziasztok 🙂 !
  Leszeretnem irni nektek az ezzel valo eszrevetelemet. ( Elore bocsanatot kerek, ha nyelvi hibak vannak a szovegemben de nagyon keveset hasznalom a magyar nyelvet, kulfoldon lakok.)18 eves vagyok, de mar nagyon regota erdekelnek a vilag koruli dolgok. Sokat olvastam annak idejen utana minden kulonbozo ustokosoknek, vilagegyetemnek,emberisegnek es a ‘nagyhatalmaknak’.
  Angliaban lakok es itt most napiszinten beszelnek/irnak az Ebola virusrol es a haborukrol. Szerintem a Gaza – Israel haboruja osszefuggesben lehet az Ebola virussal. Namost, amivel kezdeni szeretnem… Az az ISON-ustokos! 2013 Novembereben elszaguldozott a fold mellett az ISON, elotte tobb blog/ujsag/hirado beszamolt rola, hogy ehez vilagvege feleseget kotnek.. mert akarhanyszor felbukkant eddig utana mindig valami nagy es komoly dolog tortent.Vilaghaboruk, kiralyok bukasa es a fekete himlo jarvany Europaban. Ehez az ustokoshoz kotik zt az idezetet is ami igy hangzik : ?Nyolc dolgot hoz a magasan száguldó üstökös: szelet, éhezést, járványt, királyok halálát, háborút, földrengést, áradást és súlyos változást.? . Szerintem ez nem veletlen egybeeses, es a haboruknak meg az Ebolanak koze lehet ahhoz, hogy nemregen felbukkant az ustokos. A masik dolog, hogy hallottam rola tobb helyen is : ‘ A III. Vilaghaboru vegyi fegyverekkel lesz megviva’ Szerintem ez igy igen gyanus es veletlen egybeesesek.
  Lehet, hogy teves amire gondolok.. de nekem ez az eszrevetelem.

 2. Ezt éppn azért művelik, hogy növeljék az ember félelemérzetét, és kiszolgáltatottságát. Lásd: madárinfluenza mizéria, sertésinflu., kergemarhakór (“abból van elég sok ezen a világon”), akkor emlékszem, itt nálunk is volt az az év, amikor nagy kullancsinvázió volt és naggggyon ajánlották a védőoltást…abból 2őt meg is kaptam (huuh, 10-11 éves voltam), de a harmadik adagra már nem mentünk el. És megértettem szüleimet: féltettek, természetes, hogy nehogy elkapjam valamelyik rettegett betegséget. No meg, amit kiemelnék még, az AIDS. Afrik?ból indult, a 80as évek táján ha emlékezetem nem csal. És azt sem úgy történt hogy maguktól kapták el az emberek, hanem kísérleti oltóanyaggal terjesztette el az USA. Ezt még pár éve egy Nemere könyvben olvastam. Ebből egy remek népességcsökkentő biológiai fegyver készült, mely a mai napig tizedel, a fejlett országokban is. Jó pénz “nekik”, és nagyszerű népirtó funkció, csak úgy mint a többi mesterségesen gerjesztett betegség. Éééés még sorolhatnám a tényezőket!? jöhetne már egy kataklizma és fel ébredhetnének már az emberek! 😉

 3. Érdekes hogy hét év alatt mennyire kifejlődött a megfélemlítésnek, az összeesküvés elméleteknek és a hiszékeny embereknek a populációja.Nem tudom ez hova vezet de abban biztos vagyok hogy messzire nem.
  A szomorú pedig az hogy egy egy felkapott kamu hírt mindenki a teljes igazságnak hiszi. Nem gondolja azt senki hogy a mindent benyaló emberek rosszabbak mint bármilyen fertőző vírus? Mert ez is így terjed és az emberek lelkét fertőzi meg továbbá a vége beláthatatlan.

  “És azt sem úgy történt hogy maguktól kapták el az emberek, hanem kísérleti oltóanyaggal terjesztette el az USA.”

  Persze hogy nem “maguktól” kapták el az emberek hanem majmoktól… ha lehet értelmezni

  Amúgy tényleg jöhetne már egy kataklizma hogy felébressze azokat az embereket akik élvezettel pancsikolnak az összeesküvés , a félelem gerjesztés és a hiszékenység romboló és bomlasztó vegyi anyag kémikus posványában 🙂

  A cikk hét éves és ez a hiteles.Na most mondja azt valaki hogy ezt a vírust tovább fejlesztették mesterségesen… Ja, hogy ez nem az Ebola? Ebből a szempontból teljesen mindegy.

  http://www.erdon.ro/haitirol-indult-az-aids-jarvany/news-20071030-01121225

  Nemere meg inkább olvasson, ne írjon.Bocsi a függőktől..

 4. Drága barátom! Az még rosszabb, ha kamu az ebola-hír! Ennél több bizonyíték nem is kell a manipuláció meglétéről. Nem tudom, nem élek se Afrikában, sem a környező részeken…
  Tudod, az a nagy szerencse, hogy nem elvakultak közé tartozom, aki egy fűszálban is szabadkőműves pajtást lát 😀 Próbálok elvonatkoztatni és szelektálni.
  A Haitisról is hallottam, de már Indiát is megnevezték gócpontnak.. döntsd el így, messzi szemlélőként. Nem vagyok Nemere fan, BOCS , meg függő sem. 13-14 évesen adták kölcsön oszt’ kész? csak megjegyeztem, mert akkor a neten még nem ilyen témák után böngésztem.Errő’ ennyit! 😀 de ha nem vagy érdekelt ezen a téren, mégis miért regeltél egy ilyen oldalra? Én nem fogom egyenként senkire ráerőltetni a nézteim, stb. megosztom a véleményem, elvégre erre való ez az opció. Nah’ písz!:)

 5. Kösz hogy nem barátnőt írtál.. Miből gondolod hogy nem vagyok érdekelt ezen a téren? Ha másért nem, akkor azért hogy egy picit vagdossam a vadhajtásokat amik már nagyon elburjánoztak nem csak ezen az oldalon hanem számtalan, sőt, mindegyik ilyen témával foglalkozó lapon. Az hogy miért regeltem be ide, legyen az én dolgom. Nem vagyok semmilyen téren szkeptikus, a lehetséges fogalmát mindig fenntartom.
  Én sem erőltetem rá egyenként senkire a nézetem, remélem ez nyilvánvaló. Én is csupán megosztom a saját véleményem, hisz valóban erre való ez az opció.Nah csá barátom)

  • Igen, ezek a k….va vírusok az okai mindennek. Nagyon tetszik, mikor tavasszal bejelentik, hogy nagy influenza járvány várható.

   Ezt onnan tudják, hogy látják, amint a vírusok bujkálnak a bokrok tövében, illetve az utca sarkokon lévő házak sötét zugaiban. Várják, hogy tavaszodjon, és akkor támadnak. De, ki kell tolni velük, és előtte beadatni mindenkinek a védőoltást…..

   De én nem ellenzem, hogy bárki beadassa az ingyen vakcinát….hiszen mindenkinek egy élete van, és úgy vigyáz rá, ahogy jónak látja…..