Home Cikkek Gabonaköröket találtak Oroszországban

Gabonaköröket találtak Oroszországban

0

2CB600BCEB1FF401Rejtélyes gabonakörök jelentek meg a Ladákat gyártó oroszországi Togliatti város közelében 2005. július 22-én. Az eset az idén, pontosan 10 évvel később megismétlődött.

Vasárnap még érintetlenek voltak a Volga-menti városok mezői ? derül ki Alekszej Zagorodnyikov aznapi felvételeiből. Barátjával éppen egy kvadrokopter beállításait tesztelték a területen. Két nap múlva azonban már egész más látvány tárult a helyiek szeme elé. Körök és vonalak jelentek meg a mezőn. Senki nem tudja, hogyan.

A Nemzetközi társadalmi tudományos-kutatói egyesült, a Koszmopoiszk vezetője, Vagyim Csernoborov bejelentette, hamarosan befejezik az ábrák vizsgálatát és a további kutatások ki fogják deríteni az igazságot.

Valójában csak az UFO-rajongók lelkesek ? írja a progorodsamara.ru hírportál. A helyi gazdák bejelentést akarnak írni a termés megrongálása miatt. A körökről később videófelvételt készítő Zagorodnyikov szerint pedig nyilvánvaló, hogy emberek rajzolták az ábrákat a mezőre, akik sosem fogják beismerni tettüket.

Az utóbbi időben nem először jelennek meg ismeretlen eredetű körök Oroszországban ? emlékeztet a newsru.com hírportál. Június elején például hat darab, 7-13 méter átmérőjű kör rajzolódott ki váratlanul az Adigeföldön.

GloboPort