Home Cikkek Gabonakörre bukkanak Oroszországban

Gabonakörre bukkanak Oroszországban

0

550C7A49B527EF74Az elmúlt 15 évben már harmadik alkalommal jelennek meg furcsa körök egy búzamezőben az oroszországi Adigeföldön. Az elképesztő mérető köröket a beszámolók szerint a hétvégén vették észre a helyiek, akik teljesen tanácstalanul állnak a jelenség felett. A köröket ? amelyek közül a legnagyobb 13 méter átmérőjű ? egy drónról filmezték le.

Hogy mi okozhatta? Természetesen sokan azonnal kijelentették, hogy egy földönkívüli űrjármű hozta létre a furcsa mintázatok, amikor leszállt a mezőre. De talán az is elképzelhető, emberek csinálták. És, hogy tanuljunk is valamint ? azon kívül, hogy az emberekkel nagyon könnyű elhitetni bármilyen hülyeséget is ? idemásolunk pár részt a Wikipedia Adigefölddel foglalkozó szócikkéből.

Adigeföld (hivatalosan Adige Köztársaság, oroszul ?????????? ?????, adige nyelven ????? ?????????, más névenAdigeja) autonóm köztársaság Oroszország déli részén, az északnyugati Kaukázusban, fővárosa Majkop. A Déli Szövetségi Körzet része. Minden oldalról a Krasznodari határterület határolja.

Az adigék (más néven cserkeszek) a 13. században telepedtek itt le, ekkor az Arany Horda, később (a 16. századtól) a törökök és a krími tatárok uralma alá kerültek. 1552-ben követséget küldtek az orosz cárhoz védelmet kérve a tatárok ellen. A mai Adigeföld területe a kaukázusi háborúk (1830?1864) során került Oroszországhoz. 1991. július 3-án Adigeföld köztársasággá alakult és az Oroszországi Föderáció önálló alanya (szubjekt) lett, elszakadva a Krasznodari határterülettől. 1992januárjában megválasztották első elnökét, Aszlan Dzsarimovot. A köztársaság vezetése azóta is az adigék képviselőinek kezében van

hir24