Home Spiritualitás Galileo, Einstein, Hawking és a kozmikus kapcsolat

Galileo, Einstein, Hawking és a kozmikus kapcsolat

0

Azt szokták mondani, hogy a világban minden mindennel összefügg: hogy mi is össze vagyunk kapcsolódva az univerzummal. Sokak szeint Stephen Hawking, Galileo Galilei és Albert Einstein volt a három legnagyobb tudós, akik valaha éltek ezen a bolygón. Mind a hárman úttörő munkát végeztek a tudomány területén.

Galileo Galilei egy olasz csillagász volt. Ő volt egyben a tuományos módszerek használatának atyja, tőle ered a modern tudomány, amely megfigyeléseken alapul. Albert Einstein a relativitás elmélet megalkotója volt, hozzá fűződik a híres tömeg-energia ekvivalencia képete is (E=mc2). Stephen Hawking pedig az az ember volt, aki elhozta a tudományt Az átlagemberekhez. Eredetileg matematika professzor volt és hozzá fűződik a kozmológia, az általános, a kvantumgravitáció és a fekete lyukat elméleteinek fejlesztése.

Látható, hogy mindhárom tudós kiváló munkát végzett és nyomot hagyott a tudományban. Azonban nem csak ez az egy dolog az, ami összeköti ezt a három nagyszerű tudóst. Ez nem más, mint a kozmikus kapcsolat, amely megmutatja, mennyire látszólag kiszámíthatatlan, de mégis kiszámítható az univerzum.

Nézzük a tényeket:

• Stephen Hawking 300 évvel Galileo halála után született
• Stephen Hawking és Albert Einstein éppen 76 évesen haltak meg.

Stephen Hawking összekapcsolata a kvantumelméletet Einstein relativitáselméletével. A tudós szerint az idő és a tér az Ősrobbanás során keletkezett és egy nap egy szuparnagy fekete lyuk fogja felfani azt.

• Hawking pontosan március 14-én halt meg, akárcsak Einstein. Március 14 ráadásul Pí Napja. Ennek az az oka, mert március a harmadik hónap, ezt követi egy 1-es, majd egy 4-es.

Mit jelent mindez? Csupán azt, hogy el vagyunk árasztva egyszerű tényekkel, melyek mind hasonlóak egymással és ennek alig vagyunk tudatában. A három tudóst közös hasonlóságok kötik össze, egész egyszerűen mert az Univerzum így működik. Az Univerzum nincsenek véletlenek, csak egybeesések. Az egybeesések pedig sosem véletlenek.

Curiosmos | Gerd Altmann képe a Pixabay -en