Home Cikkek Gyerekek, akik emlékeznek előző életükre

Gyerekek, akik emlékeznek előző életükre

1340
0
Megosztás
Bedford, Nova Scotia, Canada - June 18, 2013: At a public outdoor gathering of vintage automobiles, the front view of a classic Oldsmobile Cutlass Supreme. People are visible in the background sitting and enjoying the beautiful day.

Már beszéltünk párszor olyan gyerekekről, akik emlékeznek az előző életükre, de ez érdemes ezzel a témával többet is foglalkozni, hiszen nagyon érdekes.

Bedford, Nova Scotia, Canada - June 18, 2013: At a public outdoor gathering of vintage automobiles, the front view of a classic Oldsmobile Cutlass Supreme.  People are visible in the background sitting and enjoying the beautiful day.
Bedford, Nova Scotia, Canada – June 18, 2013: At a public outdoor gathering of vintage automobiles, the front view of a classic Oldsmobile Cutlass Supreme. People are visible in the background sitting and enjoying the beautiful day.

Hihetetlen, de a jelenség egyáltalán nem egyedi. A Virginia Egyetem kutatója, Jim Tucker egy hosszú cikket írt az Explore című magazinba a gyerekek reinkarnációs képességeiről. Tucker elmondja, hogy a gyerekek körülbelül három éves korukig képesek arra, hogy emlékezzenek az előző életükre. Néhány esetben az emlékek olyan erősek, hogy a gyerekek vissza akarnak térni előző családjukhoz.

3d rendered Illustration. Astral Projection.
3d rendered Illustration. Astral Projection.

Egy egészen jól dokumentált eset Ryanhez köthető, aki négyéves koráig erős rémálmokat tapasztalt. Amikor a szülei beszélgetni kezdtek erről, akkor elmondta a szüleinek, hogy régen másvalaki volt. Beszélt a szüleinek Hollywoodról, Rita Hayworthról, akivel a Broadwayen táncolt. Ryan még az utcára is emlékezett, ahol felnőtt, így anyukája elhatározta, hogy könyveket vesz a régi Hollywoodról. Legnagyobb meglepetésükre a kisfiú megtalálta magát a könyvben. A férfi a háttérben állt George Raft és Mae West között. Közös kutatásba kezdtek, hogy ki is állhat a képen, és meg is találták, hogy Marty Martynról van szó, aki 1964-ben halt meg.

3

Szóval ezek igazi emlékek lennének? Dr. Tucker szerint a magyarázat a kvantumfizikában rejlik, főként a tömegmegmaradáshoz. Az orvos szerint ezek az emlékek raktározódnak valahol molekuláris szinten, amelyek az élet kezdetén frissek lehetnek, majd elhalványulnak.

Metal stairway to heavenly door partially sunken in cloud
Metal stairway to heavenly door partially sunken in cloud

De tényleg elhihetjük azt, amit a gyerekek mondanak? Vagy esetleg valamilyen külső faktor is közrejátszik abba, amikor felfedezik előző életüket? A család közvetítene szomorúságot, esetleg boldogságot? Esetleg sok család csak hazudja ezeket a történeteket, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek? Érdemes ezeken is elgondolkoznunk!

Bizzarium