Home Cikkek Ha elég kávét iszol, szellemeket fogsz látni?

Ha elég kávét iszol, szellemeket fogsz látni?

422
0
Megosztás

Ha elég kávét iszunk, akkor szellemeket is láthatunk? Bizony a koffein túladagolással akár veszélyes vizekre is evezhetünk, azonban egy érdekes tanulmány jelent meg az Egyesült Királyságban, amely izgalmas kapcsolatot talált a szellemek és a kávé között.

A magas koffeinbevitel vizuális és hallási hallucinációkhoz is vezethet. Tehát, hogyha szellemekre gyanakszol az otthonodban, akkor először hanyagold a kávét, hátha eltűnnek.
Érdekes, de azok az emberek, akik hét csészével több kávét isznak naponta, azok hajlamosabbak arra, hogy hangokat halljanak, esetleg lelkeket érzékeljenek maguk körül.

marshmallow-coffee-fab-cafe
A tanulmányba összesen 200 tanulót vontak be, akik igazán sok kávét fogyasztottak. A kávéfogyasztás növekedésével megszaporodtak a hallási hallucinációk is. Természetesen a kávé mellett megvizsgálták, a tea, csokoládé és energiaital fogyasztási szokásokat is. A hallucináció és a stressz szint ezekkel együtt is növekedett.
Érdekes módon az élmények között rögzítették azt is, hogy érzékelik elhunyt emberek jelenlétét. Az egyetem kutatói rávilágítottak arra, hogy ezek nem feltétlenül kapcsolódnak össze mentális betegségekkel, hiszen az emberek három százaléka számolt be arról, hogy hallanak hangokat.

wpid-article-1317898139859-0e3c9cbb00000578-87360_466x353
Hogyha stressz hatása alatt állunk, akkor a testünk kortizol hormont termel, amelynek termelése koffein fogyasztása után is megnő. Az extra kortizol pedig vezethet hallucinációkhoz is. A magas koffeinfogyasztás összefügg az idegességgel, szorongással, az álmatlansággal, fejfájással és erős szívdobogással is.
Az orvosok szerint semmiképpen se fogyasszunk napi öt eszpresszónál többet (amely körülbelül 7 instant kávénak felel meg). Egy instant kávé körülbelül 75 mg koffeint tartalmaz, amíg egy eszpresszó 107 mg-ot.
Tehát, ha szellemeket észlelünk, akkor először fogjuk vissza a kávézást, és figyeljük meg, mi történik!

Bizzarium