csütörtök, december 13, 2018
Home Cikkek Halál a rémálmok által?

Halál a rémálmok által?

771
0
Megosztás

A japánok pok-kuri-nak hívják, a Fülöp-szigeteken bangoungot-nak vagy batibat-nak. A vietmaniakban tsob tsuang. Néhány tajvani férfi konkrétan rúzst visel éjszaka, hogy elriassza ezeket a félelmetes szellemeket, akit “phi”-nek vagy “özvegy szellemnek” neveznek. A gonosz kísértet leginkább Freddy Kruegerre hasonlít, amely elrabolja a fiatal férfiak lelkét alvás közben (végre nem a fiatal lányok a célpontok, mi?). Bizony ennek eredményeképpen beállhat a Rémálom Halál Szindróma.

Lehetséges, hogy most az az első kérdésetek, hogy mi is ez a Rémálom Halál Szindróma? Halál a rémálmok miatt? Sajnos bizony ezt jelenti. Ritka esetekben ugyan, de igenis meghalhatsz egy rémálomtól.

A korai huszadik században amerikai antropológusok írtak a Bontoc hite szerinti li-mumról, amikor is álmodtam egy női szellem a mellkasodra ül és egész egyszerűen megfojt téged. A hatvanas években Dr. Gonzalo Aponte vizsgálta ki 11 Fülöp-szigeteki férfi halálát, akik hirtelen haltak meg az álmukban, mielőtt mindannyian rémálmokra panaszkodtak volna. Aponte igyekezett megtalálni a halál igazi okát a szívmegállás mögött.
A legújabb ilyen eset négy évvel ezelőtt történt, amikor is 18-an haltak meg hasonló körülmények között. Természetesen minden ilyen alkalommal a szív anatómiáját hibáztatták. Az eredmény azonban hasonló: egy külsőre teljesen egészséges ember, semmi betegséggel, hirtelen meghal éjszaka.

Szép álmokat nektek is!

Bizzarium